Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Su indirimi için imza kampanyası başlatıldı

Su indirimi için imza kampanyası başlatıldı

CHP Bandırma İlçe Başkanlığı, su fiyatlarına % 50 oranında indirim yapılması için imza kampanyası başlattı.

CHP Bandırma İlçe Başkanlığı, su fiyatlarına % 50 oranında indirim yapılması için imza kampanyası başlattı. 
CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr Selim Panç, % 50 su indirimine yönelik başlattıkları kampanya hakkında yaptığı konuşmada “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eliyle, yönetime gelindi gelineli su fiyatlarına fahiş oranda zamlar yapıldı. Bu zamlardan özellikle kırsalda yaşayan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan ve üretim içi suya ihtiyaç duyan halkımız kademeli fiyat politikası sebebiyle ve su kullanım hacimlerinin büyüklüğü sebebiyle çok daha yıkıcı şekilde bu zamlardan etkilendi. Biz de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin su tarifelerinde % 50 indirim yapmasını istemek, halkın sırtına yükledikleri bu yükü kaldırmalarını belirtmek üzere imza kampanyamızı başlatıyoruz.” dedi. 
Su fiyatlarında indirim istemiyle geçen ay CHP Grubunun Büyükşehir Meclisine verdiği önergenin AKP ve MHP eliyle gündeme dahi alınmadığını paylaşan Panç “Kasım ayı BASKİ Genel Kurulu’nda CHP Grubumuz suya indirim talebimizi yeniden meclise sunmak istediğinde yine aynı grup marifetiyle apar topar toplantı ve salonun elektrikleri kapatılarak salondan kaçıldı. Kendilerine vatandaşın bütçesiyle yurt dışı turlarını, lüksü ve şatafatı hak gören Yücel Yılmaz’ın ekibi, iş vatandaşın çıkarları olunca anlayışlarının bir yansıması olarak karanlığı ve kaçmayı tercih etti. Yücel Yılmaz’ın kendisi ise bu toplantıya katılma, halkı enflasyon altında ezen partisinin açtığı yaralara bir parça olsun derman olma tenezzülü bile göstermedi.” diye konuştu. 
Yücel Yılmaz’ın kamuoyu tepkisi üzerine meclise sunduğu önergede sadece öğrencilerimizin konutlarında tükettiği suya % 50 indirim yapmayı önerdiğini hatırlatan Panç “Öğrencilere tabi ki bu oranda hatta daha fazla indirim yapılmalıdır ama indirimi öğrencilerle sınırlı tutmak adeta tribüne oynayan popülist bir yaklaşımdır. Biz CHP Grubu olarak; bütün konutlarda, tarımsal sulamada, işyerlerinde ve diğer tarifelerin hepsinde ayrımsız ve istisnasız % 50 indirim olması gerektiğini düşünüyor ve hepimizi ilgilendiren bu konuda tüm halkımızı ortak tavır alıp ses yükseltmeye davet ediyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyoruz: Yücel Yılmaz  tüm tarifelerde % 50 indirim uygula.” diyerek açıklamasına son verdi. 
İmza kampanyasına; Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Başkan Yardımcıları Ozan Onur, Aydın Yağar, Meclis Üyeleri Ümit Durukan, Nüvit Erten, Merve Polat, Levent Coşkun, bazı siyasi partiler ile STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 
Haber Merkezi



Recep Çakır
17.11.2022 23:18:23
Katılıyorum su fiatlarinin %50 dusurulmesini destekliyorum destekliyorum .

Anahtar Kelimeler: indirimi kampanyası başlatıldı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı