Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Su sarnıcı çöktü, ilçede bazı bölgeleri su bastı

Su sarnıcı çöktü, ilçede bazı bölgeleri su bastı

Erdek'te Pazar günü gece yarısından sonra saat 00:30 sularında ilçeye içme suyu veren ana şebekede meydana gelen patlama sonucu bazı bölgeleri su bastı.

Erdek’te Pazar günü gece yarısından sonra saat 00:30 sularında ilçeye içme suyu veren ana şebekede meydana gelen patlama sonucu bazı bölgeleri su bastı.
İlçemiz İtfaiye eski meydanı olarak bilinen İnönü Caddesinde bulunan eski İtfaiye sarnıcı çöktü. Su sarnıcının çökme anında yoldan geçmekte olan 10 E 1361 plakalı özel otomobil su sarnıcının içine düştü. Patlayan su sarnıcından taşan sular, başta İnönü Caddesi olmak üzere, itfaiye meydanına bağlı Aziz Çavuş ve İ. Kemal Bayramiç sokaklarına doğru akıp giderken, Pazar Meydanı olmak üzere denize kadar geçtiği cadde ve sokakları esaret altına altı.
BASKİ Erdek İşletme Şefliği’ne bağlı ekipler meydana gelen arızaya kısa sürede müdahale ederek, ilçe şebekesine su veren ana tahliye vanasını kapatarak binlerce ton suyun boşa akmasını önledi.
Yetkililerden edinilen bilgiye göre, yaşanan su kaybının ilçenin 1 aylık su ihtiyacı miktarında olduğu öğrenildi.
Çöken su sarnıcının içine düşen özel otomobil ise olay yerine gelen çift çeker bir araç tarafından çekilse de çıkartılamadı.

Daha sonra şebeke suyunun zarar verme olasılığına karşı çevrede park etmiş araçlar tedbir amaçlı kaldırıldı. Düştüğü sarnıçtan çıkartılamayan araç için traktör bulundu. Traktör yardımı ile çöken sarnıçtan kurtarılan otomobilde maddi hasar meydana geldi. İlçenin muhtelif sokaklarına akan sudan dolayı bazı sokaklarda kaldırımların yerinden kalktığı görüldü.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false