Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Su sporları işletmecileri denetimden geçti

Su sporları işletmecileri denetimden geçti

Erdek merkez ve mahallelerde turizm amaçlı su sporları sektöründe hizmet veren işletmeler denetildi.

Erdek merkez ve mahallelerde turizm amaçlı su sporları sektöründe hizmet veren işletmeler denetildi.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız başkanlığında, Erdek Çuğra sahili ile Ocaklar Mahallesi plajlarında gerçekleştirilen denetime, Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım, Erdek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü A.Erdem Eren ile Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Erdinç Bayram katıldı.
Ocaklar sahillerinde faaliyet gösteren Adrenalin Deniz Turizmi Su Sporları Hizmetleri Ltd. Şti`ne ait Garden Otel Önü Parkuru, Erdek-Çuğra Mevkii PTT Kampı önü Parkuru, Kapıdağ Turizm Seyahat Acentasına ait Ocaklar Mahallesi Orkinos Otel Önü parkuru ile Çuğra Mevkii M.K.E. Kampı-Yücel Motel arası parkurda, jet ski, sürat teknesi, banana, hamburger, deniz bisikleti gibi eğlence ve spor faaliyeti yürüten araçlar kontrol edildi.
Denetimlerde, araçlarda ruhsat ve denize elverişlilik belgeleri ile bunları kullanan kişilerin ehliyetleri incelendi.
Yapılan denetimle ilgili olarak bilgi veren Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, “Yaz aylarında gerçekleştirdiğimiz en yoğun ve en hassas görevlerimizden biri turizm amaçlı sportif faaliyetlerin denetlenmesidir. Denetimlerimizle yaz aylarında turizm amaçlı su sporu faaliyetlerinin güvenli yapılmasını sağlamaya çalışıyoruz. En küçük kazanın turizme ve ilçe imajına zarar vermemesi için turizm amaçlı sportif faaliyetler içerisindeki işletmelerin, sezon öncesi ve sezon içinde denetlenmesi, kazaların önlenmesi amacıyla kontrollerin yapılması ve bir standardın sağlanması için çalışmalarımız aralıksız sürecek." dedi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli