Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Su tarifelerinde sosyal belediyecilik örneği

Su tarifelerinde sosyal belediyecilik örneği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BASKİ Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ardından su tarifelerde yapılacak indirim oranları belirlendi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BASKİ Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ardından su tarifelerde yapılacak indirim oranları belirlendi. 
Alınan karara göre; 1 kademe tüketimde % 10, 2. ve 3. kademe tüketimde % 30 indirim uygulandı. Ayrıca öğrenci belgesiyle BASKİ’ye başvuran üniversiteliler suyu % 50 indirimli kullanabilecek. Sosyal yardım alarak geçimini sağlayan vatandaşlara da % 20 indirim uygulanacak. 
Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (BASKİ) Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 3. Birleşiminde alınan kararlar doğrultusunda su tarifelerinde yapılan düzenlemeler belirlendi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen Genel Kurul’da; öncelikle her ay TÜFE uygulaması ile fiyat güncellemesi yapılan su birim fiyatları 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren iptal edilerek TÜFE artış oranları artık faturalara yansıtılmayacak. Bu uygulamada abonelerin faturalarında geçen yıla göre oranlanırsa yaklaşık % 85 oranında yapılan artış uygulanmayarak Balıkesir’de su birim fiyatı sabit kalacak. 
Su tarifelerindeki kademe uygulamasında 1. kademede abonelere 12 ton su imkânı sağlanırken bu oran 15 tona, 2. kademede abonelerimize 24 ton su imkânı sağlanırken bu oran 30 tona, 3. kademede 24 ton üzeri su imkânı sağlanırken bu oran 30 tona çıkarılarak kademe aralıklarında değişiklik yapıldı. Yapılan bu uygulama ile tüketim miktarlarına bağlı olarak düşük tüketimlerde % 10 a kadar yüksek tüketimlerde % 30’a kadar indirimin faturalara yansıtılması sağlandı. Ayrıca 3. kademe su birim fiyatı ile 2. kademe su birim fiyatı arasındaki % 30’luk fiyat farkı 1 liraya düşürüldü. 
Öğrenci dostu şehir anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, öğrenci belgesiyle BASKİ’ye başvuran üniversitelilerin, suyu % 50 indirimli kullanabileceklerini müjdeledi. Ayrıca sosyal yardımlaşma ve dayanışmadan vakıf ve yardım kuruluşlarından yardım alarak geçimini sağlayan vatandaşlara da % 20 indirim uygulanacak.  Suya indirim oranları meclis üyelerinin oyçokluğuyla kabul edildi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı