Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Şubat Ayı Belediye Meclisi toplandı

Şubat Ayı Belediye Meclisi toplandı

Hatice Koç´un ismi oturduğu sokağa verildi

Erdek Belediye Meclisi´nin Ocak ayı toplantısı gerçekleştirildi.
Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´nın başkanlığında yapılan meclis toplantısında 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Meclisin ilk gündem maddesi, ilçemiz Halitpaşa Mahallesi´nde tapunun pafta 3, ada 46, ve parsel 7´de kayıtlı taşınmazın bulunduğu alanda 1/1000 ölçekli uygulama imar planında tadilat yapılması talebi görüşüldü. Yapılan oylama sonucunda bu madde oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesi, Reina´ya yapılan silahlı saldırı sonucunda şehit düşen Özel Güvenlik Görevlisi Hatice Koç´un isminin oturduğu sokağa isminin verilmesi hakkındaydı. Yapılan oylama sonucunda şehit güvenlik görevlisi Koç´un isminin ikamet ettiği Atatürk Mahallesi´ndeki Dere Caddesi´ne verilmesi oybirliği ile kararlaştırıldı. 

Gündemin üçüncü maddesi, ilçemiz uygulama imar planı plan notlarında değişiklik ve ilave yapılması hakkındaydı. Yapılan oylama sonucunda bu madde de oybirliği ile görüşülmek üzere imar komisyonuna gönderildi.
Gündemin dördüncü maddesi, meclisin geçtiğimiz ay aldığı bir kararda sehven yapılan yanlışın düzeltilmesi hakkındaydı. Yapılan oylama sonucunda Beyzade ve Tomurcuk temizlik şirketlerinin Erdek Belediyesi´ne 4 aylığına bağış yaptığı araçların plakalarında yapılan sehven yanlışlık oybirliği ile kabul edilerek düzeltildi.
Gündemin beşinci maddesinde, belediye şirketi Erdek Grup´un belediyeye araç bağışı hakkındaydı. Yapılan oylamada Erdek Grup Şirketi üzerine kayıtlı 4 kamyonet, 2 kamyon ve 6 motosikletin Erdek Belediyesi´ne bağış yapması Erdek Belediye Meclisinin AK Partili üyelerinin kullandıkları çekimser oylarına rağmen CHP´li üyelerin oylarıyla, oy çokluğu ile kabul edildi.
Gündemin altıncı maddesinde, sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaydı. Bu madde de oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin yedinci maddesi sözleşmeli personel disiplin yönetmeliğinin onaylanması hakkındaydı. Yapılan oylama ile bu madde oybirliğiyle kabul edildi.
7 ana gündem maddesinin görüşülmesinin ardından Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Ocak ayı meclis toplantısına ara verirken, meclisin pazartesi günü iki ek gündem maddesini görüşmek üzere saat 16.00´da bir kez daha toplanacağını açıkladı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false