Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Şubat dönemi kalfalık ve ustalık sınavları bitti

Şubat dönemi kalfalık ve ustalık sınavları bitti

Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yapılan Şubat 2013 dönemi kalfalık-ustalık sınavları tamamlandı. Şubat - Haziran ve Eylül ay

Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yapılan Şubat 2013 dönemi kalfalık-ustalık sınavları tamamlandı. Şubat - Haziran ve Eylül aylarında olmak üzere yılda 3 kez yapılan kalfalık ve ustalık sınavlarının Şubat dönemi sınavları Cuma günü sona erdi. Konu hakkında açıklama yapan Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü`nde 2012-2013 Eğitim - Öğretim yılı Şubat dönemi "Kalfalık ve Ustalık Sınavlarının" sona erdiğini duyurdu.
4-15 Şubat 2013 tarihleri arasında devam eden sınavları değerlediren Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, 2013 yılı Şubat ayı dönemi kalfalık ve ustalık sınavlarının 4 Şubat Pazartesi günü başlayıp 15 Şubat`ta sona erdiğini açıkladı. 3308 Sayılı Kanun kapsamı içinde yer alan meslek dallarıyla ilgili kalfalık ve ustalık sınavlarına Erdek`ten de katılan kalfa ve usta adayları olduğunu belirten M. Fatih Canbaz, "Genel Kültür ve Meslek Dersleri ile pratik uygulama derslerinden sınava giriyorlar. Kalfa olan adaylar, 2 yıl ustalık eğitimine katılarak ustalık belgesi almaya hak kazanıyorlar" dedi.
Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli