Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Suç makinası gibi çalışan iki kişi ele geçirildi

Suç makinası gibi çalışan iki kişi ele geçirildi

Bandırma polisinin başarılı operasyonuyla adeta suç makinası gibi çalışan zanlılar yakalandı.

Bandırma polisinin başarılı operasyonuyla adeta suç makinası gibi çalışan zanlılar yakalandı.
Yakalanan zanlıların diğer illerde 14 hırsızlık olayından arandığı, evden hırsızlık, resmi belgede sahtecilik, ehliyetsiz araç kullanmak gibi olaylara karıştığı bildirildi.
Bandırma’da 5 Aralık günü meydana gelen ikametten hırsızlık olayında şüphelilerin kullanmış oldukları 71 … plakalı otomobille, 15 Ocak günü Saat:14:00 sıralarında Bandırma’ya tekrar hırsızlık amacı ile geldikleri tespit eden polis, araç ve içerisindeki şüphelileri yakaladı.
Polis ekipleri, araç içerisinde yakalanan U.V. ve Y.K isimli erkek şahısların değişik suç kayıtlarının olduğunu, aracı kullanan U.V.’nin sürücü belgesinin bulunmadığını araç içinde bulunan A.V. ve A.A. olarak kimlik ibraz eden bayan şüphelilerin ise herhangi bir suç kayıtlarının olmadığını tespit etti.
Şüphelilerin kimlikler üzerinde yaptıkları çalışmalar ile alınan parmak izlerinin tetkiki neticesi, şüphelilerin sabıkası olmayan başka kişilere ait kimliklerin üzerine kendi fotoğraflarını yapıştırmak suretiyle sahte kimlik kullandıkları tespit edildi.
A.V. isimli kişinin aslında P.V. olduğu ve hırsızlık suçundan birçok kaydının bulunduğu, Bursa, Ankara, Kastamonu illerinden 5 ayrı suçtan arandığı, ayrıca kesinleşmiş 5 yıl 6 ay hapis cezasının bulunduğu anlaşılırken, diğer şüpheli A.A isimli kişinin ise M.İ. olduğu ve bu şüphelinin de hırsızlıktan birçok suç kaydının bulunduğu, onun da Bursa il ve ilçelerinden toplam 9 ayrı hırsızlık olayından arandığı ayrıca kesinleşmiş 6 yıl 6 ay hapis cezasının bulunduğu bilgisine ulaşıldı.
Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şüphelilerden P.V. ve M.İ tutuklanarak Bandırma M Tipi Cezaevine gönderilirken, polisin yaptığı aramada, şüphelilerin üzerinden 2 adet Sahte Nüfus cüzdanı ele geçirildiği belirtildi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli