Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Suç makinesi Susurluk’ta ele geçirildi

Suç makinesi Susurluk’ta ele geçirildi

Mehmet Çatak’ın müdürlüğünü yaptığı Susurluk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

Mehmet Çatak’ın müdürlüğünü yaptığı Susurluk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, başarılı çalışmalarını sürdürüyor.
Ekipler, yılbaşı öncesi uyuşturucu ile mücadele ve bu suçla ilişkili kişi ve odakların faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmalarda 2 adet makarona sayılı durumda, içime hazır esrar maddesi ve gazete kağıdına sarılı 1,5 gram esrar maddesi ele geçirdi.
Derinleştirilen soruşturma kapsamında uyuşturucu madde ticareti yapan Ö.A. isimli kişiye ulaşılarak yakalandı. Bu kişinin üst aramasında 2 adet, kağıda sarılı durumda, 2-7 gram esrar maddesi ve 1 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Ö.A.’nın, uyuşturucuyu temin edebileceği yerlerin belirlenmesine yönelik araştırmalar sürdürülerek, tespit edilen bir adresin çok sayıda köpekle korunduğu dikkati çekti. Bu durumdan kuşkulanan polis ekipleri operasyon planı yaparak müstakil bahçeli yerde, sabaha karşı, evin içinde Ö. A. ve A.G. isimli kişiler adına düzenlenen kimlikleri ibraz eden kişiyi yakaladı. Kişinin kimlik belirlemesinde, Nusret Özkarpat olduğu anlaşıldı. Yapılan GBT sorgusunda, Bandırma İlamat ve İnfaz Bürosu’nca, “adam öldürme” suçundan arandığı ve 20 yıl kesinleşen cezası bulunduğu, Bandırma Asliye Ceza Mahkemesi’nce 6136 sayılı SKM suçundan, Bandırma İlamat ve İnfaz Bürosu’nca, 6136 sayılı SKM suçundan arandığı ve 1 yıl 8 ay kesinleşmiş cezası bulunduğu belirlendi.
Evde yapılan aramada 1 adet SİG Sauer marka, 7,65 milimetre çapında, siyah renkli ruhsatsız tabanca ve 8 adet fişek, 1 adet DİRİLİŞ ARM DRx05 ibareli, 67012 seri numaralı, siyah renkli, ruhsatsız, yivsiz av tüfeği ve 23 adet fişek, 6136 sayılı SKM kapsamında değerlendirilen 2 adet bıçak, 1 adet hassa terazi, 3 adet, uyuşturucu içiminde kullanılan aparat, 40 adet ayrı gazeteye sarılı, satışa hazır durumda, toplam 452 gram(daralı) esrar uyuşturucu madde, 9 adet, ayrı poşet içinde, toplam 85 gram(daralı) esrar maddesi tohumu ele geçirildi. Evin bahçesinde, kulübe ve ağaçlarda bağlı durumda bulunan 18 köpek, Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği tarafından, Susurluk Belediyesi ile koordine sağlanarak, hayvan barınağına teslim edildi.
Uyuşturucu ticareti yapan ve firari olarak aranan Nusret Özkarpat ve Ö.A., mevcutlu olarak adliyeye sevk edilerek çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp, Balıkesir L tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
 



Anahtar Kelimeler: makinesi Susurluk’ geçirildi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı