Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Suç örgütü operasyonla çökertildi

Suç örgütü operasyonla çökertildi

Balıkesirde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda adli makamlara sevk edilen 12 şüpheli tutuklanıp cezaevine sevk edildi.

Balıkesir`de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda adli makamlara sevk edilen 12 şüpheli tutuklanıp cezaevine sevk edildi.
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü`nden operasyonla ilgili yapılan açıklamada, il genelinde "örgütlü şekilde uyuşturucu imali ve ticareti, uyuşturucu kullanımını kolaylaştırma, uyuşturucu satın alma, bulundurma, uyuşturucu temin etme, aracılık etme, adam öldürmeye teşebbüs, yaralama, tehdit, mala zarar verme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" iddiasıyla polisin tespit ettiği şüphelilere yönelik 5 ay boyunca planlı çalışmalar yapıldı.
Balıkesir merkezli olarak yapılan çalışmalarda, Ankara, Manisa ve İstanbul illerinde 31 ayrı kanıtlara ulaşan Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu kullanıcısı oldukları ve sattıkları değerlendirilen 57 şüpheliyi yakaladı.
Balıkesir, Ankara, İstanbul ve Manisa illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınıp sorgulanan şüpheliler daha sonra adli makamlara teslim edildi. 
Uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen İ.U. (20), A.A.T. (22), H.A. (27), Ö.K. (26), E.A. (31), Ş.K. (27), A.C. (25), B.K. (24), Ö.Y. (36), S.E. (30), S.E. ( (26) ve D.B. (37) isimli 12 şüpheli sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edildi.
Balıkesir polisinin uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonlarda yakalanan şüphelilerin ikametlerinde ve üzerlerinde yapılar aramalarda, çok sayıda satışa hazır vaziyette `fişek` tabir edilen 0.1-0.2 gramlık uyuşturucu paketleri, 3`er gram paketler halinde toplam 198 gram bonzai, satışa hazır toplam 395 gram kubar esrar, 1 gram toz esrar, bin 60 adet ecstasy sentetik tablet, 2 adet ruhsatsız 7,65 mm çaplı tabanca ve şarjörü ile 10 adet dolu mermi, 1 av tüfeği ile fişek ve kartuşu elde edildiği bildirildi. Elde dilen bu uyuşturucu maddelerinin imha edilmek üzere adli emanete teslim edildiği açıklandı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli