Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

SULAK ALANDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ

SULAK ALANDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Ayvalık halkı, Dünya Sulak Alan Günü kutlamalarına duyarsız kalmadı.

Ayvalık halkı, Dünya Sulak Alan Günü kutlamalarına duyarsız kalmadı.
Ayvalık Belediyesi ve TEMA Ayvalık Temsilciliği işbirliğinde Ayvalık İlçesi Sarımsaklı Mahallesi girişinde yer alan Şeytan Sofrası lagününde çevre temizliği yapıldı
Dünya Sulak Alan Günü nedeniyle, Cumartesi günü düzenlenen temizliğe, aralarında Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´ in de yer aldığı yaklaşık 50 kişi katıldı.
TEMA Ayvalık Sorumlusu Haluk Aysu, TEMA gönüllüleri, minik TEMA´cılar, Ayvalık Kuş Gözlem Topluluğu Sorumlusu Doğa Fotoğrafçısı Kadri Kaya´nın yanı sıra ilçede yaşayan Alman, İngiliz, Pakistan ve Avustralya´lı vatandaşlarının da katıldığı etkinlik saat 11.00´de başladı. Çevre temizliği öncesi Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlilerince katılımcılara çöp torbası ve eldiven dağıtılırken, Şeytan Sofrası lagününde poşet ve plastik atıklar ağırlıklı olmak üzere 2 çöp taksi dolusu atık toplandı.
Başkan Gençer: ?Burası göçmen kuşların evidir?
Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Ayvalık´ın sulak alanları temizliğine katıldık. Sulak alanlar binlerce yıldır kuşlar birçok canlıya ev sahipliği yapıyor. Eğer bunları yok eder, doldurup üstlerini örter ve kirletirsek dünyadaki yaşama zarar vermiş oluruz. Dolayısıyla burası göçmen kuşları evi. Bazen düşüncesizce bu alanları pisletiyoruz, dolduruyoruz. Bataklık diyoruz, sinek yuvası diyoruz ama binlerce yıldır kuşlara ve çok sayıda canlıya ev sahipliği yapan sulak alanlarının önemini hatırlatmak, tekrar insanlara fark ettirmemiz lazım.? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli