Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bakan Soylu Turan Gün´ün emrinde olduğunu açıkladı

Bakan Soylu Turan Gün´ün emrinde olduğunu açıkladı

Bakan Soylu´ya Erdek´te Coşkulu Karşılama

Cumhur İttifakı AK Parti Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün´e destek vermek üzere ilçemize gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmada, Turan Gün´ün emrinde olduğunu açıkladı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erdek´e gelerek Cumhuriyet Meydanı´nda vatandaşlara hitap etti.
İçişleri Bakanı olarak Turan Gün´ün emrinde olduğunu Erdek halkıyla paylaşan Soylu, 31 Mart´ta Cumhur İttifakı adayı Turan Gün´ün seçilmesini istedi.
Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasaı Cumhur İttifakı AK Parti Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün yaptı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun Erdek ziyaretini çok önemsediklerini söyleyen Gün, 31 Mart´ta seçimi kazandıkları takdirde Erdek için hazırladıkları projelerin tek tek gerçekleşeceğini belirtti.
Gün´ün yaptığı konuşmasının ardından söz alan İçişleri Bakan Süleyman Soylu, seçime artık 3 gün kaldığını belirterek ?Ülkemiz bir karar verecek. Hem bugünümüz için hem yarınımız için milletimiz bir karar verecek. Yıllardır bizlere ekonomik olarak saldırdılar. On yıllardan beri bizleri Türk-Kürt, Sağcı-Solcu, Alevi-Suni diyerek bu ülkeyi bölebilmek için saldırdılar. Amerikalardan bizlere parmak sallayarak bizleri ayrıştırmak için her türlü fitneyi denediler. Amaçları bağımsız ve güçlü bir Türkiye olmasını istememeleri." dedi. 

Beka sorununa da değinen Bakan Soylu, "Bundan bir buçuk yıl önce ülkemizin Güney Doğu´suna bir terör devleti kurmak istediler. Erdekliler hatırlıyorsunuz değil mi? Buna kim engel oldu biliyorsunuz değil mi? Bu alçak plana Recep Tayyip Erdoğan engel oldu. Biz Afrin´e girecekken ABD bizlere aba altından sopa göstermedi. Direk olarak girerseniz karşınız da bizi bulursunuz dedi. Buna rağmen biz Afrin´e çatır çatır girerek terörün kökünü orada kazıdık. Biz Afrin´e girerek terörün kökünü kazımakla da kalmadık. Dünyaya bir mesaj verdik. Bu coğrafyada biz izin vermediğimiz sürece kimse oyun kuramaz dedik. Bu sözleri Recep Tayyip Erdoğan haykırdı." diye konuştu.
AK Parti hükümetinin yapmış olduğu yol, köprü, üniversite, şehir hastanesi ve hava yolları, tünel gibi hizmetleri yüksek sesle dile getiren Bakan Soylu, "Biz bu hizmetleri yaparken bizleri açık açık tehdit ettiler. Ama biz bunların hepsini yaptık. Üzerimize geldiler gelmeye devam ediyorlar. " şeklinde konuştu.
Soylu, Erdek´e Bekçi sözü verdi
Ülke gündemi, muhalefet ve terör örgütleri hakkında yaptığı konuşmaların ardından uyuşturucu sorununa da değinen Bakan Soylu, "Ben okul etrafında uyuşturucu satıcısı görürseniz bacaklarını kırın dedim diye bana kızanlar var. Kötü mü demişim? Bugün gene söylüyorum. Ben İçişleri Bakanı olarak bunları satanları da sattıranları da ağa babalarını da yerin yedi kat dibine gömmezsem namerdim. Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımız rahat etsin diye bekçileri geri getirdik. Artık geceleri sokaklarımız bekçilerimize emanet olacak. Erdek´e de bir müjde vereyim. Çok kısa süre sonra burada da bekçilerimiz göreve başlayacak. Sizlerle bir istatistik paylaşayım. Balıkesir´in tamamında günde 73 hırsızlık olayı vardı. Şu anda bu sayı 30´a düştü. İşte bu istikrarla oluyor. Çünkü biz bir taraftan FETÖ´nün diğer taraftan PKK´nın kökünü kazırken ülkemizin güvenlik sorununu teşkil eden her şeyle ilgileniyor ve takip ediyoruz. Bizim istediğimiz Türkiye´de anne baba evladını içi huzur dolu bir şekilde okula gönderecek, esnaf kepenk açtıktan sonra bugün bana kim musallat olacak diye düşünmeyecek .Biz güvenli ve huzurlu bir Türkiye inşa ediyoruz. "dedi.
Soylu, Turan Gün´ün emrinde olduğunu söyledi
Erdeklilere Turan Gün´ün emrinde olduğunu anlatan Bakan Soylu, konuşmasını şu şekilde bitirdi. "Erdek artık yorulmadı mı? Bu iş bilmez yönetimden bıkmadı mı? Maaşları ödenmeyen işçi yorulmadı mı? Erdekliler çöpleriniz toplanmıyor yorulmadınız mı? Erdek Turan başkanla birlikte 1 Nisan´da yeni bir güne adım atacak. Erdek´te 31 Mart günü sandıkları patlatın da hizmet destanı yazalım bu güzel ilçede. Bende sizlere Süleyman Soylu kardeşiniz, evladınız, Recep Tayyip Erdoğan´ın yol arkadaşı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olarak bir söz veriyorum. Ben Turan Gün´ün emrindeyim. Allah bizi sizlere mahcup etmesin. Hepinize şükranlarımı sunuyorum Allah´a emanet ediyorum"
Bakan Soylu, daha sonra Bandırma´daki programı için Erdek´ten ayrıldı
Haber : Taygun Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı