Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Sünnetçi ve Ebelere Kötü Haber

Sünnetçi ve Ebelere Kötü Haber

Kamuoyunda tam gün olarak bilinen kanun tasarı TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanunla, sünnet ameliyatının yalnızca tabiplerce yapılabileceği düzenleniyor.

Kamuoyunda "tam gün" olarak bilinen kanun tasarı TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilerek yasalaştı. Kanunla, sünnet ameliyatının yalnızca tabiplerce yapılabileceği düzenleniyor.
TBMM Genel Kurulu`nda, kamuoyunda "tam gün" tasarısı olarak bilinen, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair "torba tasarı" kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, denetime tabi olan gerçek ve tüzel kişiler, denetim için gerekli bilgi, belge, defter ve kayıtları vermek, ayniyatı göstermek ve incelenmesine yardım etmek zorunda olacak.
SÜNNETÇİLERE 2014`E KADAR SÜRE
Kanunla, sünnet ameliyatının yalnızca tabiplerce yapılabileceği düzenleniyor ancak olağanüstü ve istisnai hallerde Sağlık Bakanlığı`nca düzenlenecek eğitimi alanlar hekim gözetiminde sünnet ameliyatı yapabilecek. Bu düzenlemenin yayımı tarihinde sünnetçilik yapanlar, 31 Aralık 2014 tarihine kadar faaliyetlerini sürdürebilecek.
MEMURLAR OFİS BÜRO AÇAMAYACAK
Kanunla, Anayasa Mahkemesi`nce, Devlet Memurları Kanunu`nun iptal edilen maddesi yeniden düzenleniyor. Buna göre, memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamayacak, gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yüksek öğretim kurumlarında çalışamayacak.
NÖBETLER İÇİN YÜZDE 50 FAZLA ÜCRET VERİLECEK
Sağlık çalışanlarına ödenen nöbet ücretleri yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbetler için yüzde 50 oranında fazla verilecek.
EBELİK LİSANS SEVİYE SİNE ÇIKARTILIYOR
Ebelik eğitimi lisans seviyesine çıkarılıyor. Buna göre, üniversitelerin ebelik ile ilgili lisans eğitimi veren fakülte ve yüksekokullarından mezun olan ve diplomaları bakanlıkça tescil edilenler ile öğrenimlerini yurtdışında ebelik ile ilgili okulda tamamlayarak denklikleri onaylananlara ebe unvanı verilecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu