Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sürücü adayları direksiyon sınavında ter döktü

Sürücü adayları direksiyon sınavında ter döktü

Erdek´te sürücü belgesi almak isteyen adaylar, Erdek-Bandırma karayolunda düzenlenen direksiyon sınavında ter döktü.

Erdek´te sürücü belgesi almak isteyen adaylar, Erdek-Bandırma karayolunda düzenlenen direksiyon sınavında ter döktü.
Sürücü belgesi almak için, sürücü kursundaki eğitimlerini tamamlayan ve yazılı sınavda başarılı olan sürücü adayları Erdek-Bandırma karayolunda düzenlenen parkurda direksiyon sınavına girdiler.
Toplam 91 sürücü adayı, özel olarak hazırlanan güzergah ve parkurlarda, gözetmenler eşliğinde araç bilgisi, akan trafikte sürüş becerisi ve trafik algısına yönelik davranışlar, kalkış yapma, direksiyon hakimiyeti, kavşaklara yaklaşma ve kavşaklarda dönüşler, hız kuralları, geri gitme, ani fren yapma ve park etme gibi konulardan sınava girdiler.
Sınavın tamamlanmasının ardından, başarılı olan adayların isimleri açıklandı.
Sınavda başarılı olan adaylar, ilgili kurslardan sertifikalarını aldıktan sonra, 2 yıl süre içinde Erdek Nüfus İlçe Müdürlüğü´nden sürücü belgelerini alabilecekler. 

Özel Erdek Sürücü Kursu Sahibi ve Müdürü Bedia Başkan Akbaş, direksiyon sınavı hakkında yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Erdek Milli Eğitim Müdürlüğü sürücü sınav komisyonu tarafından yapılan direksiyon eğitim sınavına katılan sürücü adaylarının % 97 oranında başarı göstererek sürücü belgesi almayı hak kazandıklarını söyledi.
Sürücü belgesi almak isteyen vatandaşlara yoğun kış şartları altında eğitim verdiklerini belirten Akbaş, sınıf ve sürücü eğitiminde görev alan eğitmen M. Zafer Partal´ın, ilgi güven, samimiyet, özveri, disiplinli çalışmaları sayesinde, sürücü adaylarının eğitiminde başarılı olmalarına büyük katkı verildiğini belirterek ?Ayrıca bu salgın döneminde maske, mesafe, temizlik hassasiyetine azami dikkat ediliyor.? diye konuştu.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı