Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sürücülere not veren öğrencilere ödül verildi

Sürücülere not veren öğrencilere ödül verildi

İçişleri Bakanlığı´nın "Dikkat Sizden Notlar Bizden" projesi kapsamında ülke çapında düzenlenen yarışmada, ilk 100´e giren Balıkesir´li 3 öğrenci Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı tarafından ödüllendirildi.

İçişleri Bakanlığı´nın "Dikkat Sizden Notlar Bizden" projesi kapsamında ülke çapında düzenlenen yarışmada, ilk 100´e giren Balıkesir´li 3 öğrenci Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı tarafından ödüllendirildi.
"Dikkat Sizden Notlar Bizden" projesi kapsamında ´Sürücü Seyahat Karnesi´ dolduran öğrenciler, bisikletle ödüllendirildi.
İçişleri Bakanlığı´nın düzenlediği "Dikkat Sizden Notlar Bizden" projesi kapsamında, sürücü seyahat karnesi dolduran Beyza Nur Demirbay, Ramazan Eymen Ok ve Yunus Eymen Aycan bisikletle ödüllendirildi.
İçişleri Bakanlığı´nca, trafikte seyir halinde bulunan sürücülerin trafik kurallarına uymaları, trafik işaret ve işaretçilerine riayet etmeleri konusunda farkındalık yaşatılması, çocuklara trafik bilinci ve kültürünün yerleştirilmesi amacıyla uygulamaya konulan "Dikkat Sizden Notlar Bizden" projesi kapsamında ülke çapında düzenlenen yarışmada, ilk 100´e giren Beyza Nur Demirbay, Ramazan Eymen Ok ve Yunus Eymen Aycan´a ödülleri Vali Ersin Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay tarafından verildi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, verilen hediyelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:"Bu tür çalışmalar artarak devam edecek. Temel hedefimiz trafik kazalarını en aza indirmek. Dolayısıyla, huzurlu ve güvenli bir trafik ortamı oluşturmanın yolu, trafik kurallarına uyan bir toplum olmaktan geçmektedir. Trafik güvenliğinin sağlanarak, geleceğimiz olan çocuklarımıza güvenli bir trafik ortamı bırakabilmemizin tek yolu da birey olarak kendimizin trafik kurallarına uymasıdır. Sağlıklı ve güvenli bir toplum için, trafik kurallarına uyalım ve gelecek nesillere örnek olalım. ´Dikkat Sizden Notlar Bizden´ projesi daha önce yine bakanlığımızın ortaya koyduğu ´Bu Yolda Hep Birlikteyiz´ projesinin devamıdır. ´Bu Yolda Hep Birlikteyiz´ projesi trafikte seyir halinde bulunan sürücülerin gerek yayalara gerekse diğer sürücülere saygı göstermesini bir kültür, bir alışkanlık haline getirilmesini sağlayan bir projedir. Eğer sürücülerimiz trafik kurallarına harfi harfine riayet ederse trafik kazaları yok denecek kadar azalır. Amacımız zaten hiç olmamasını sağlamak." dedi.
Günün anısına toplu fotoğraf çektirilmesi ile ödül töreni son buldu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false