Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sürücülere gizli buzlanma uyarısı

Sürücülere gizli buzlanma uyarısı

Erdek ve Şoförler Odasınca, araç sürücülerinin, araçlarını kış mevsim koşullarına gore acilen hazır hale getirmesi uyarısı yaptı.

Erdek ve Şoförler Odasınca, araç sürücülerinin, araçlarını kış mevsim koşullarına gore acilen hazır hale getirmesi uyarısı yaptı.
Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, sürücülerin kış mevsiminde araç kullanırken daha yavaş ve dikkatli olmaları, özellikle gizli buzlanmaya dikkat etmelerini istedi.
Havaların aniden soğumasından dolayı sürücüleri uyaran şoförler ve otomobilciler odası, araçların kış bakımı ihmale gelmez uyarısı yaptı.
Sürücülerin kullandığı araçlardaki eksiklerin bir an önce tamamlanması gerektiğini, kışa hazırlıksız yakalananların zor durumda kalabileceği belirtilirken devam eden açıklamada şu açıklamaya yer verildi: ``Araçlarınızı kış şartlarında kullanırken mutlaka yavaş ve dikkatli sürün. Özellikle gizli buzlanmalara karşı tedbirli olun. Uzun ve yorucu bir kış biz sürücüleri bekliyor. Kazaların yaşanmaması için araçlarımızı yavaş ve dikkatli kullanalım. Kışın yaşanan kazalara, buzlanma, aracın yolun durumuna göre kullanılmaması ve kışa hazırlanmaması neden olmakta. Bunun için araç lastiği, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyeli ile motorun yağ bakımı yapılmalıdır. Ayrıca akülere asit, radyatörlere ise antifriz bir an önce konulmalıdır. Araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kışa hazır hale getirilmeli. Özellikle kış aylarındaki kazaların çoğu tek taraflı olup, bu kazaların da direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu olduğu yoğunlukta. Köprü üstlerinde, virajlarda aracınızı dikkatli ve yavaş kullanın. En fazla gizli buzlanmanın olduğu yerler buralarıdır``

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli