Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney:

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney:

?Herkese eşit, adaletli ve vicdanlı hizmet vermeye çalışıyoruz?

Balıkesir ilindeki İYİ Partili tek belediye başkanı olan Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, ?Susurluk´umuzdaki her vatandaşa, parti farkı gözetmeksizin adaletli, eşit ve vicdanlı hizmet vermeye çalışıyoruz? dedi.
Belediye başkanı olmadan Türk Silahlı Kuvvetleri´nde görev yaparak binbaşı rütbesinden emekli bulunduğunu, bu görev süresi içinde Kuzey Irak´ta da görev yaptığını ve Güneydoğu´da 8,5 yıl terörle mücadele ettiğini belirten Güney, Gara´da verdiğimiz 16 şehidin yüreklerini yaktığını vurguladı.
MEYVE SEBZE KURUTMA FABRİKASI
40.100 nüfusa sahip Susurluk´un 44´ü kırsal olmak üzere 56 mahalleye sahip bulunduğuna işaret eden Güney, şunları söyledi:
?İlçemizin en önemli sorunu işsizliktir. Bu nedenle yeni yatırımlara ihtiyacımız var. Şimdi bir ?Meyve Sebze Kurutma Fabrikası´ projemiz bulunuyor. 1,5 yıldır bu projenin imar planı çalışmalarını hazırlıyoruz. Bu fabrikayı kurmak için İstanbul ve Ankaralı işadamlarımızdan teklifler var. Bu fabrika kurulduğunda en az 70-80 çalışanı istihdam edecek.?
PANCAR FABRİKAMIZ ÇOK İYİ DURUMDA
Susurluk sınırları içindeki pancar fabrikasının son 10 yılın en randımanlı çalıştığının altını çizen Güney, ?Bundan 30-40 yıl önce bu fabrika çok iyi çalışıyordu. Daha sonra duraklama dönemine girdi. Ancak bu fabrikamız şu anda çok iyi durumda ve son 10 yılın en iyi dönemini yaşıyor? dedi.
YÖRSAN´I AYAĞA KALDIRMALIYIZ
Bir süre önce iflas eden YÖRSAN´ın Susurluk için öneminin altını çizen Belediye Başkanı Nurettin Güney, şöyle konuştu:
?YÖRSAN´dan 60 bin kişi ekmek yiyordu. Ne yazık ki iflas etti. Bu kuruluşun yeniden ayağa kalkması için devletin desteği gerekli. Bu konuda Tarım ve Orman Bakanlığımıza, ilimiz milletvekillerine ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza da başvurdum. Devlet, vereceği destekle bu şirketin banka borçlarının yapılanmasını sağlayabilir.?
Susurluk Belediyesi´nde halen 72 memur-sözleşmeli ve 240 işçi personelin görev yaptığını belirten Başkan Güney, ?Belediye olarak halkın vergileriyle hizmet verdiğimizin bilinci içindeyiz. Bunun için çok tasarruflu davranıyoruz. Her harcamamıza çok dikkat ediyoruz. Altı ay sonraki ekonomik tablomuzu bile önceden planlıyoruz. Şubat ayı itibarıyla belediye çalışanlarımızın aldığı en düşük aylık 3 bin liradır.?
Göreve geldiği gün, belediye personeline ?kişiye özel? değil, halka yönelik hizmet vermeleri talimatında bulunduğunu belirten Güney, ?Memnuniyetle söylüyorum ki, personelimiz buna özenle uymaktadır? dedi.
KARLA BÜYÜK MÜCADELE VERDİK
Geçtiğimiz günlerde Susurluk´ta etkili olan yoğun kar yağışıyla tüm belediye personeliyle birlikte özverili bir şekilde mücadele ederek başarılı olduklarını vurgulayan Güney, ?Kırsal mahallelerimizde yolların kapanmaması için büyük çaba harcadık. Düşünün ki, Reşadiye Mahallesi´nin yolunu tam 6 kez açmak zorunda kaldık. Birçok kırsal mahallemizde karın kalınlığı 2,5 metreyi buldu. Bu arada, elektrik şebekesinin çok eski olması nedeniyle elektrik kesintileri de yaşandı? dedi.
Belediye yönetimini borçlu olarak devraldığını belirterek, ?Göreve geldiğimizde belediyenin, gelecek iki ayda personeline maaşlarını ödeyecek durumu bile yoktu. Şimdi ise böyle bir sorun yaşamıyoruz? diye konuştu.
Susurluk Belediyesi olarak ?e-ticaret? aracılığıyla başta Susurluk´un en önemli markası ayran, tost ve fasulye olmak üzere birçok yöresel ürünlerini, ülkemizin hemen hemen her kentine ulaştırdıklarına dikkati çeken Güney, ?Ürünlerimizin gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyuyoruz? değerlendirmesinde bulundu.
PANDEMİ ÖNLEMLERİNE ÖZENLE UYUYORUZ
Susurluk´ta pandemi önlemleri özenle uyduklarını vurgulayan Belediye Başkanı Nurettin Güney, şimdiye kadar ilçelerinde Covid-19´dan 64 kişinin vefat edip, 1890 hastanın iyileştiğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli