Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Susurluk-Eşeler bağlantı yolu Vatan Partisi’nin gündeminde

Susurluk-Eşeler bağlantı yolu Vatan Partisi’nin gündeminde

Cumhur İttifakı’na dışarıdan destek veren Vatan Partisi, Susurluk-Eşeler bağlantı yolunu yaptırma sözü verdi.

Cumhur İttifakı’na dışarıdan destek veren Vatan Partisi, Susurluk-Eşeler bağlantı yolunu yaptırma sözü verdi. 
Vatan Partisi, Üretim Devrimi Kurultaylarına devam ediyor. 
Bu seferki durak, hayvancılıkla geçimini sağlayan Kepsut ilçesine bağlı Eşeler kırsal mahallesi oldu. 
Kırsal mahallenin en büyük probleminin ulaşım olduğu bilgisine ulaşılırken, yıllardır asfalt atılmaması yüzünden kullanılamayan Susurluk bağlantı yolu üreticilerin alternatif yolu kullanmasını zorunlu kılıyor. Bu da hem mazot maliyetine hem de fazladan zamana neden oluyor. 
Üretim Devrimi Kurultayı’nda konuşan Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak, partilerinin Ulaştırma Bakanlığı ile temasa geçeceğini söyledi. 
Türkiye’nin sanayileşmesinin ve uluslararası piyasalarda rekabet edebilmesinin önemine dikkat çekip, devletin sanayi ve tarım üreticisini desteklemesi gerektiğine vurgu yapan Albayrak, devamında şöyle konuştu: “Dünyada gelişmiş ülkelerin devlet müdahalesiyle büyüdüler, fakat Batılı ülkeler Türkiye’nin devletçilik yoluyla büyümesini ve üretmesini engellemeye çalışıyor. İran, Irak, Suriye, Rusya başta olmak üzere komşu devletlerle iyi ilişkiler kurmamız lazım. Çünkü hammaddemizi, enerjimizi oralardan tedarik ediyoruz. Ürettiğimiz malları oralarda satabiliyoruz. ABD ve AB ülkeleri bu ilişkilerimizi bozmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz ay iş seyahatim nedeniyle İran’ın başkenti Tahran’daydım. Orada mazotun litresi 1,5 TL. Türkiye, İran’a yönelik ABD ambargosunu tanımadığını ilan ederse İran’dan ucuz mazot alır. Bu da üreticinin girdi maliyetlerini düşürür.” 
Kurultaya Eşeler Muhtarı Dursun Çakmak, Balıkesir Sanayi Odası Meclis Üyesi Mehmet Kerem Başaran ve çok sayıda üretici katıldı.

Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli