Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Edremit´te Ahilik etkinliği

Edremit´te Ahilik etkinliği

?Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı´ Edremit´te düzenlenen tören ile kutlandı.

?Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı´ Edremit´te düzenlenen tören ile kutlandı.
Edremit´te ?Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı´ dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
Edremit Terziler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Madanoğlu´nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka söz aldı.
Ahilik Haftası´nın önemine değinen Başkan Saka, şöyle konuştu: ?Türklerin Anadolu´da bin yıldan beri yaşamaları ?ahilik´ sayesinde
olmuştur. Din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın sembolüdür. Zengin, yoksul ayrımı yapmaz. Çalışmak ve üretmek, alın teri ile kazanmak ahilik için bir ahlak sembolüdür. Herkesin kesinlikle bir mesleği ve işi olmalıdır. Ahilik, halkın sırtından geçinenlere, hortumculara, soygunlara veyahut bir köşeye çekilip uyuşuk tembel oturanlara karşıdır.?
Daha sonra Kaymakam Ali Sırmalı, Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı´nın önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirerek, esnafa bol ve bereketli kazançlar diledi.
Kutlama programının devamında okul öğrencileri tarafından şiirler okundu ve temsili olarak ?Ahilik Yemini´ edildi. Ahilik Haftası´na yaptıkları katkılardan dolayı oda başkanlarına Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından teşekkür belgesi verildi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli