Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Susurluk Şeker Fabrikası çevre için tehdit oluşturmuyor

Susurluk Şeker Fabrikası çevre için tehdit oluşturmuyor

Türk Şeker Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik, fabrikanın çalışmalarını ve özelliklerini düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Türk Şeker Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik, fabrikanın çalışmalarını ve özelliklerini düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. 
Ulusal ve yerel basın mensuplarının yer aldığı basın toplantısında konuşan Çelik, Susurluk Şeker Fabrikası ile ilgili önemli bilgiler aktardı. 
Susurluk Şeker Fabrikası’nın 19 Nisan 1954 yılında Cumhurbaşkanımız merhum Celal Bayar tarafından temeli atılarak yapımına başladığını, 28 Eylül 1955 yılında rahmetli merhum başbakanlarımızdan Adnan Menderes tarafından hizmete sokulduğunu hatırlatan Çelik, günlük 1800 ton pancar işleme kapasitesi fabrikanın 600 bin ton işleme kapasitesine ulaştığını söyledi. 
Susurluk Şeker Fabrikası’nın ülkemizdeki 15 şeker fabrikası arasında en büyük 4. fabrika olduğunu işaret eden Çelik, bu yıl 1 milyonu geçkin katma değer yaratacağını, 596 bin ton pancarı şekere dönüştüreceğini, 75 bin ton şeker, 25 bin ton melas, 170 bin tona yakın pancar posası (küspe) elde edileceğini ifade etti. 
Fabrikanın kimyasal atık üretmediğinin altını çizen Çelik, “Susurluk çayındaki balık ölümleri bizden kaynaklanmamaktadır. Fabrikamız çevrenin kirlenmemesine çok önem vermektedir. Şu anda çamur havuzlarımızdan herhangi bir ırmağa akan atık su bulunmamaktadır.” diyerek sözlerine ekledi. 
Toplantıda hazır bulunan Susurluk Kaymakamı Muammer Köken’de yaptığı konuşmada, Susurluk’un temiz bir çevreye hakim olması için ellerinden gelen itinayı gösterdiklerini ve kuralları uyguladıklarını ve takip ettiklerini kaydetti.              
Haber : İbrahim Pamukçu-Susurluk



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı