Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Susurluk’lu başpehlivandan unutulmaz mücadele

Susurluk’lu başpehlivandan unutulmaz mücadele

Susurluklu Başpehlivan Ertuğrul Dağdeviren, Edirne’de düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nden 3’üncülükle döndü.

Susurluklu Başpehlivan Ertuğrul Dağdeviren, Edirne’de düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nden 3’üncülükle döndü. 
Edirne’de düzenlenen 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık mücadeleleri gerçekleşti. Çok sayıda güreşçinin başpehlivanlık için kozlarını paylaştığı mücadelede Susurluk’tan katılan Ertuğrul Dağdeviren yarı finale kadar yükseldi. 2018 yılında 657.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başaltı finalinde rakibi Durmuş Altın’ı yenerek Kırkpınar’da başaltı şampiyonu olan Susurluklu, 192 cm boyundaki Dağdeviren, 2019 yılından bu yana baş boyunda güreşti. Dağdeviren, 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde baş boyunda mücadele gösterdiği müsabakadan 3. olarak ayrıldı. 
661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin çeyrek finalinde gerçekleşen müsabakada Ertuğrul Dağdeviren, Serhat Gökmen ile eşleşti. Güreşte sıklet farkına rağmen Serhat Gökmen’in müsabaka boyunca yerde bastıran tarafta olması müsabakayı ilginç kıldı. Puanlama bölümünde ise Ertuğrul Dağdeviren daha aktif bir güreş sergilemesi sebebiyle müsabakanın 61. dakikasında rakibini dış kazıkla bastırıp puanı alarak yarı finale adını yazdırdı. 
Yarı finalde kura sonucunda Ertuğrul Dağdeviren, Mustafa Taş ile eşleşti. Ertuğrul Dağdeviren’in güreşi sert el enselerle başladı. Taş, pasif geçen müsabakanın 10’uncu dakikasında rakibini bastırmaya odaklandı. Ancak bu pozisyonun uzun süre yerde hareketsiz geçmesi nedeniyle seyirciler duruma tepki gösterdi. Bir süre ayakta devam eden güreşte Taş, Dağdeviren’i yeniden yere indirerek dış kazık, paça oyunuyla çok kez rakibini kaldırmaya çalışsa da başarılı olamadı. Daha sonra iki pehlivana da pasif güreştikleri gerekçesiyle ihtar ve sarı kart verildi. Müsabakanın 56. dakikasında Dağdeviren’i koltuk altından sararak dengesini kaybettirip düşüren Taş, Dağdeviren’den puan alarak güreşi kazandı. 
Haber: Belit Pektezel 
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı