Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

SUSURLUKSPOR - GÖNEN BELEDİYESPOR

SUSURLUKSPOR - GÖNEN BELEDİYESPOR

Balıkesir Süper Amatör liginde yine heyecan dolu bir futbol haftası futbol severleri bekliyor.

Balıkesir Süper Amatör liginde yine heyecan dolu bir futbol haftası futbol severleri bekliyor. Gerek zirve mücadelesinde gerekse küme düşme hattında çok çekişmeli maçların olacağı bir güzel futbol dolu hafta sonunu daha yaşayacağımızı düşünüyorum.

  Süper lige baktığımızda  zirve de oldukça rahat görünen 43 puanlı Sındırgı Belediyesporu hafta sonu çok ciddi bir deplasman maçı bekliyor .. Hatırlarsak eğer geçtiğimiz hafta sonu Manyas gibi çok zor bir deplasmandan 2-1'lik galibiyetle  aldığı üç puanla evine dönen Burhaniye Belediyespor bu kez kazandığı yüksek moral ve motivasyonla Sındırgı Belediyespora ev sahipliği yapacak. Lider Sındırgı Belediyespor ise bu gün liginde yenilgisi olmayan tek takım. Ve hatta liginde 46 gol gibi en çok gol atan bir takım aynı zamanda. Dolayısıyla karşılıklı avantaj ve dezavantajları ile karşı karşıya gelecek iki takım içinde zor bir maçın olacağı kesin. Ama Sındırgı Belediyesporun da hem takım hem de oyun olarak gerçekten artıları çok olan bir takım olduğunu da belirtmemiz gerekiyor. Dolayısıyla her iki takım içinde zor bir 90 dakikanın olacağı ortadadır. İyi oynayan kazansın diyerek diğer maçlara geçelim.

Lideri 6 puan geriden takip eden ikinci sıradaki (37)Altınova Belediyespor ise bu hafta sonu evinde küme düşme hattında mücadele eden (9)Yeni Esnafspor ile oynayacak. Hatırlarsak eğer geçtiğimiz hafta sonu evinde ligin son sırasında yer alan (8)Ovaköy'e 2-1'lik sonuçla üç puan veren Yine Esnafsporun Altınova'da işi çok çok zor. Sanıyorum maç saatinde Altınova'nın bir kulağı sahasında oynayacağı Yeni Esnaf spor maçında olurken diğer kulağının ise Burhaniye'de olacağını söyleyebiliriz. 

 Bu haftanın zor maçlarından biriside Bandırma Sanayi sahasında Süper Amatör ligde Bandırma'nın tek temsilcisi olan 28 puanlı Etispor ile 16 puanlı Manyas Belediyespor arasında oynanacak. Etispor son haftaların başarılı takımlarından birisi. Topladığı puanlarla ikincilik şansını yakalama derdinde. Manyas Belediyespor ise son maçında kendi saha ve seyircisi önünde kendisi için son derece gerekli olan bir üç puanı şanssız bir şekilde misafir takıma bırakan bir takımımız. Küme düşme hattına çok yakın duran Manyas Belediyespor için bundan sonra oynayacağı tüm maçlarını adeta bir final maçı havasında oynayacağını düşünüyorum. Dolayısıyla bu maçın Manyas belediye adına mutlaka puan hesabıyla oynanacağını söyleyebiliriz.

 Süper amatör kümede birincilik dışında ikinci sıra içinde büyük bir mücadele var. Bu yönüyle Altınova Belediyespor ve hemen ardından gelen 34 puanla Gönen Belediyespor (34)Küçükköy ve (31)Burhaniye Belediyespor takımları arasında kıyasıya bir yarış olduğunu söyleyebiliriz.  Bu açıdan baktığımızda Gönen Belediyesporun geçtiğimiz hafta evinde Etispor karşısında 2-2 berabere kalarak puan bırakması hiç de iyi olmadı. Şimdi de Susurluk'a gidecek. Ve bu arada yavaş yavaş da olsa ikincilik şansı olarak potaya Susurlukspor ile Etispor'unda katılmakta olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla her yönüyle zor bir hafta sonu bizleri bekliyor diyebiliriz. Unutmayalım ki Yeni Sanayispor gibi güçlü kadrosu olan bir takımı  Balıkesir'de 4 golle geçip evine üç puanla dönme başarısı gösteren Susurlukspor için bu maçın aynı zamanda bir çıkış maçı da olabileceğini söyleyebilirim.

 Ama ne olursa olsun denk kuvvetlerin bir maçı olarak keyifli bir maç olacağını söylemek mümkün. İyi olan kazansın dileklerimizle tüm amatörlerimize iyi bir maç haftası diliyorum.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli