Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Susurluktaki tesisler atıl kalma tehlikesiyle karşı karşıya

Susurluktaki tesisler atıl kalma tehlikesiyle karşı karşıya

CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş, İstanbul-İzmir karayolunun hizmete girmesiyle Susurluktaki...

CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş, İstanbul-İzmir karayolunun hizmete girmesiyle Susurluk`taki tesislerin atıl duruma düşeceğini öne sürüp, gelecekte Susurluk`ta işsizler ordusunun hızla artabileceği uyarısında bulundu.
Seçim çalışmaları için Susurluk İlçesine gelen CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Susurluk Tesislerinde yaptığı konuşmasında, İstanbul-İzmir Karayolunun bitmesiyle, ilçede milyon dolarlık tesisler ile çalışanlarının gelecekleri düşünüldü mü? sorusunu sordu.
CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş, hafta sonu Susurluk Karapürçek Beldesini ziyaret ettikte sonra, Susurluk`un yol üstü turistik ihtiyaçlara ve yakıt ikmalleri konusunda hizmet veren ünlü tesisleri dolaştı.
Bölgedeki tesis yatırımcıları ve işçilerle sohbet eden Gümüş, Susurluk ekonomisinin çok önemli bir bölümünün Bursa - Balıkesir yolu üzerindeki tesisler olduğunu ancak birkaç yıl içerisinde bitirilmesi düşünülen İstanbul - İzmir otoyol projesinin hizmete girmesiyle Susurluk`taki tesislerin geleceğinin ne olacağını kimsenin bilmediğini söyledi.
Gümüş, "Susurluk tesisleri bölgesel bir kültür oluşturduğu gibi böyle bir kültür yok edilmemelidir. Susurluk otoyolu bir iki firmaya verilmemeli, yol üzeri çoklu ve çeşitlilik arz eden yapıda tesis alanları düşünülmelidir" dedi.
Bugün itibarı ile Susurluk`tan geçen İstanbul - İzmir otoyolunun halen Bursa - Balıkesir yolu üzerinde çok sayıda faal ve ünlü tesis bulunduğunu hatırlatan Gümüş, otoyolun birkaç yıl içerisinde açılmasıyla, milyon dolar değerindeki tesislerin atıl duruma düşme ve binlerce işçinin işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasından ilçe ekonomisinin olumsuz etkileneceğine dikkat çekti.
Susurluk`ta yol üzeri tesislerin ünlü ve kültürel özelliğe sahip olduğuna vurgu yapan Gümüş, "Yeni otoyol bu kültürü yok etmemelidir, binlerce Susurluklu işsiz kalmamalıdır. Zaten otoyol büyük ölçekte tarım arazisini ve Susurluk`un tarımsal rekoltesini düşüreceği gibi ikinci darbe işsizlik ve turizm gelirlerinden mahrumiyet yaşamamalıdır. Bu durum Susurluk ekonomisi için çöküş olacaktır" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli