Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Süt Üreticileri Birlik Başkanı ucuz et satışına tepkili

Süt Üreticileri Birlik Başkanı ucuz et satışına tepkili

Erdek-Bandırma Süt Üreticileri Birliği Başkanı Özgür Bakan, üreticiler olarak devletin kasaplık yapmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

 Üreticiler olarak devletin karkas et ithal edilerek, paketledikten sonra market zincirlerinde satılmasından büyük endişe duyduklarını belirten Bakan, bu uygulamanın Türkiye´de hayvancılığın sonu olacağını dile getirdi.              

Ucuzu et yedirmenin yolunun karkas et ithalatından geçmediğini öne süren Bakan ?Bizlerde vatandaşlarımızın ucuz et tüketmesini istiyoruz. Bunun yolu karkas et ithalatı değildir. Üretimi artırırsanız fiyat düşer. Üretimi artırmak için maliyetleri düşürmek gerekiyor. Yemi, mazotu ucuzlatırsanız maliyet düşer, et fiyatı da düşer. Geçmiş yıllarda olduğu gibi faturalı yeme destek verilmelidir.? dedi.
Üreticiler olarak önlerini görmek istediklerini ifade eden Bakan ?Bizler önümüzü görmek istiyoruz. Kurban Bayramı´ndan sonra et tüketimi çok azaldı. Karkas etin fiyatı 29 liradan 23-24 TL´ye kadar düştü. Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba üreticilere üvey babalık yapıyor. Gelir gelmez 15 günde Türkiye´yi donmuş karkas et ve kesimlik hayvan ile doldurdu. Kurban Bayramı´ndan önce 29 TL´ye kesilen hayvanlarımız şimdi 23-24 TL ?ye düştü. Ödeme ise 2-3 aya çıktı. Celeplerde talepte bulunmuyor. Zaten imalatçıya Et ve Süt Kurumu donmuş karkas et satıyordu. Şimdi de sağ olsun Bakanımız market reyonların da satış yaptırıyor. Üreticilerin yetişmiş danalarımız ne olacak? Onları da ihraç mı edecekler? Neden sürekli hayvan üreticisi mağdur ediliyor?? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false