Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Süt ürünlerinde damak tadı

Süt ürünlerinde damak tadı

Katkısız ürünleriyle Kapıdağ Süt Ürünleri

Kapıdağ Süt Ürünleri, Kapıdağ´ın doğal lezzetini sofralara taşıyor.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Lafçı, 1978 yılından beri sektörün içinde olduklarını, resmen ise 1980 yılında kurulduklarını belirterek, şunları söyledi:
?Ürettiğimiz ürünler için tamamına yakını Kapıdağ´dan olmak üzere kışın ortalama 32, yazın ise 40 ton süt alıyoruz. Ayrıca Bandırma´nın kırsal mahallelerinin yanı sıra Manyas´ın dağ köylerinden de, Kapıdağ sütüyle eşdeğer olan sütten her gün bir tanker getiriyoruz. Kapıdağ´daki üreticilerden aldığımız süt, merada otlayan serbest keçilerin sütüdür.?

/resimler/2020-12/23/0008464966741.jpg
Ayda ortalama 900 ton sütü işleyerek, 100 ton dolayında peynir üretimi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Lafçı, bu ürünler arasında beyaz peynir, Mihaliç peyniri, sepet peyniri, tereyağı, köy keçi peyniri, lor ve örgü peyniri başta olmak üzere 12 çeşit peynirin yer aldığını belirterek, ayrıca, Mart ayında başlayıp, Haziran´ın 15´ine kadar üretip, ?Sezon? ismini verdikleri, keçi, koyun ve inek ağırlıklı sütten oluşan peynirlerinin de ayrı bir ilgi gördüğüne işaret etti.
YÜZDE YÜZ DOĞAL
Yönetimde bulunan oğlu Osman Lafçı ile Erdek asfaltı, 10. kilometrede bulunan kuruluşun merkezinde birlikte çalışan Yaşar Lafçı, ?Bunun yanı sıra birkaç yıl önce, Bandırma Paşakonak Mahallesi, Hamit Kaplan Caddesi´nde açtığımız şubeye vatandaşlarımızın gösterdiği büyük ilgi bizleri çok mutlu ediyor? dedi.
Ürünlerini, Bursa, Yalova, İzmit, İstanbul, Adapazarı, Düzce, Bolu, Zonguldak ve Bartın gibi illerdeki tüketicilere de ulaştırdıklarını belirten Lafçı, Covid-19 sürecinin, kendilerine de olumsuz yansıdığına işaret ederek, ?Örneğin, Bursa ve İzmit gibi toptancı bayilerimizin, yasaklar nedeniyle cumartesi ve pazar günleri kapalı olması tabii ki bizi de etkiliyor? diye konuştu.
Lafçı, ?Kapıdağ Süt Ürünleri firmamız bugünlere gelmişse bunun en büyük payı, bizlere güvenen değerli tüketicilerimizindir. Kendilerine yürekten teşekkür ediyoruz. Onların bize olan güvenlerini hiçbir zaman sarsmamaya kararlıyız? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: ürünlerinde damak tadı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli