Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

SYDV Mütevelli Heyeti’ne muhtar temsilcilerinin seçimi yapıldı

SYDV Mütevelli Heyeti’ne muhtar temsilcilerinin seçimi yapıldı

Erdek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti’ne muhtar temsilciliklerinin seçimi yapıldı.

Erdek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti’ne muhtar temsilciliklerinin seçimi yapıldı.   
Erdek Kapalıspor Salonu’nda yapılan SYDV Mütevelli Heyeti seçim toplantısına; Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sabri Keçeci , merkez mahalle ve kırsal mahalle muhtarları katıldı. 
Korona virüs tedbirleri dikkate alınarak gerçekleşen SYDV Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Kaymakam Atasoy, yeni seçilecek muhtarlara hayırlı olsun temennisinde bulunarak başladığı konuşmasına, “Bugün sizlerin arasından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetine mahalle muhtarlarımızdan 2 üye seçilecek. Bu üyeler hiçbir ücret almadan tamamen gönüllülük esasına bağlı olarak görev yapacaklar. Devletimizin gönderdiği ödenekleri yardım başvurusunda bulunan vatandaşlarımıza uygun bir şekilde dağıtılmasına katkı sağlayacaklar. Mahallelerimizde vatandaşlarımızla devamlı iç içe olan insanlarsınız ve yardıma muhtaç olan vatandaşlarımızı siz daha iyi tanıyorsunuz. Belli kıstaslar var. Bu kıstaslar çerçevesinde yardımlar yapılıyor, zaten bir vatandaşın üzerine kayıtlı neyi varsa Bütünleşik Sistem sayesinde kimlik numarasını girerek görebiliyoruz. Ben Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetine seçilecek olan muhtarlarımıza şimdiden hayırlı olmasını ve hayırlı kararlara imza atmalarını diliyorum.” diye konuştu.                                           
Yapılan vakıf seçiminde; Erdek merkez Yalı Mahallesi Muhtarı Erhan Sutaş ile kırsal Ormanlı Mahallesi Muhtarı Sezgin Birol mütevelli heyetine seçildiler. 
Toplantının son bölümünde ise; Erdek merkez ve kırsal Mahalle Muhtarları ile bir araya gelen Kaymakam Atasoy, İçişleri Bakanlığı’nca oluşturulan hatıra ormanında fidan dikimi için verilen sertifikaları muhtarlara takdim ederken, “Ankara’da oluşturulan hatıra ormanında hepinizin birer fidanı var.” dedi. 
Bilindiği gibi; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun  talimatı sonrası “19 Ekim Muhtarlar günü” dolayısıyla Ankara’da Çubuk ve Gölbaşı ilçelerinde muhtarlar için hatıra ormanı oluşturulmuştu. Türkiye’de görevde bulunan 50.340 muhtar adına buralara fidan dikimi gerçekleştirildi. Dikilen her fidan için muhtarlar adına sertifikalar oluşturuldu. 
Haber : Tuncay Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli