Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Tadım uzmanları zeytinyağı tadımında bulundu

Tadım uzmanları zeytinyağı tadımında bulundu

Türkiye'nin en önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden Edremit Körfezi Bölgesi'nde, ikinci uluslararası Anatolian İooc Yarışması’nın hazırlıkları devam ederken, yarışmanın 6 kişilik Türk Jürisi de Gömeç ilçesinde bir ara

Türkiye'nin en önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden Edremit Körfezi Bölgesi'nde, ikinci uluslararası Anatolian İooc Yarışması’nın hazırlıkları devam ederken, yarışmanın 6 kişilik Türk Jürisi de Gömeç ilçesinde bir araya geldi. 
Jüri üyeleri zeytinyağı tadımı yaparken, bu yıl ki yarışmanın 26-30 Nisan 2022 tarihlerinde gerçekleştirileceği açıklandı. 
Türkiye'nin ilk uluslararası natürel sızma zeytinyağı yarışması 29 Mayıs-1 Haziran 2021 de Balıkesir'in Edremit ilçesinde düzenlenirken, 4 kıta ve 23 ülkeden toplamda 284 numune yarışma kapsamında değerlendirildi. Bu sene de yarışmanın ikincisi 26-30 Nisan 2022 tarihlerinde düzenlenecek. Yarışmanın ilgi görmesini beklediklerini anlatan Uluslararası Anatolian İooc Yarışması’nın kurucusu Uluslararası Tadım Uzmanı Birsen Can Pehlivan, “Yarışmamıza ulusal ve uluslararası numunelerin katılımının arttığı görülmektedir. 6 Türk, 19 yabancı jürinin tadımını ve değerlendirmesini gerçekleştirdikleri natürel sızma zeytinyağları bu sene de 30 Nisan'da düzenlenecek olan ödül töreninde sahiplerini bulacak. Dünya üzerinde zeytinyağı üretiminde 4. sırada olan Türkiye, binlerce yıldır zeytin ağacına ve zeytinyağına verilen değeri bir kez daha üst seviyelere çıkarmayı hedeflemektedir. Birçok Uluslararası yarışmada ülkemizi başarıyla temsil eden Türk jüri grubu Türkiye'nin global zeytinyağı pazarında hak ettiği yerini bulması için çalışıyorlar.” dedi. 
 Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı