Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Taekwondocular başarılarını Başkan Gençer´le paylaştı

Taekwondocular başarılarını  Başkan Gençer´le paylaştı

Ayvalık Spor Kulübü Taekwondo sporcuları, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´i makamında ziyaret etti.

Kulüp Başkanı Volkan Sersan yönetimindeki ziyarette, sporcuların uluslararası arenadaki başarıları gündeme geldi.
Taekwondo sporunda Ayvalık´ın ismini ülkede ve dünyada başarıyla duyuran Ayvalık Spor Kulübü Taekwondocuları Emircan Yapıcı, Nilgün Palabıyık ve Aleyna Beyza İrlan, başarı sevinçlerini Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile paylaştı.
7 Mayıs Pazartesi günü Başkan Gençer´i makamında ziyaret eden sporculara, Ayvalık Spor Kulübü Başkanı Uluslararası Taekwondo ve Savate Antrenörü ve Milli Hakemler Volkan Sersan eşlik etti.
Ekip olarak Fransa, Hollanda, Almanya´ya gittiklerini, 22 Nisan tarihinde Belçika´da yapılan, 5 ülkeden 370 sporcunun mücadele ettiği HTA Open şampiyonasında kulüp sporcuları Emircan Yapıcı ve Nilgün Palabıyık´ın Ayvalık´a 2 Altın, Aleyna Beyza İrlan´ın da bronz madalya kazandırdığını kaydeden Kulüp Başkanı Volkan Sersan, Emircan Yapıcı´nın Yunanistan´ın Atina şehrinde 24 Nisan´da başlayan World Taekwondo Europe 3rd Presidents Cup´ta (Başkanlık Kupası), Ayvalık Spor Kulübü adına ülkemizi temsil ettiğini ve gençler kategorisinde, 55 kg da mücadele eden Yapıcı´nın turnuvayı 5.olarak tamamlayarak tarihi bir başarıya imza attığını söyledi.
Sersan, ?Emircan´ın gençlerde ilk senesi. 2 sene daha gençler kategorisinde yarışacak. Bugüne kadar boşa kürek çekmedik. Emircan´ın başarısı Belçika´da gazetelere kadar yansıdı. Belçika´da çıktığımız maçlarda 78 kulüp içinde ilk 16´ya girdik. Her maçı aldık. Bu da neyi gösteriyor, işimizi iyi yaptığımız, önem verdiğimizi ve iyi sporculara sahip olduğumuzu.? dedi.
Başarılarından dolayı sporcuları hediye vererek tebrik eden Başkan Gençer, ?İlk senesine göre çok büyük başarı. 2 senede tecrübe kazanır. Taekwondo olarak nereden başlayıp nerelere geldiniz. Her sene başarıyı yakalıyorsunuz. Özverili çalışıyorsunuz. Ayvalık´ta çocuklarımız spor açısından şanslı. Kasabada böyle spor imkanı bulmak ve üst düzey yarışmalara katılmak güzel.? dedi.

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli