Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Takviye kurslarında elektrik değerlendirme sınavı

Takviye kurslarında elektrik değerlendirme sınavı

?Destekleme ve Yetiştirme Kursları?na devam eden 8. ve 12´nci sınıf öğrencilerinin kazanım durumlarını görebilmeleri amacıyla yapılacak olan elektronik değerlendirme sınavının (e-sınav) 8. sınıflara yönelik uygulaması 24.10.2015 tarihinden itibaren başlad

?Destekleme ve Yetiştirme Kursları?na devam eden 8. ve 12´nci sınıf öğrencilerinin kazanım durumlarını görebilmeleri amacıyla yapılacak olan elektronik değerlendirme sınavının (e-sınav) 8. sınıflara yönelik uygulaması 24.10.2015 tarihinden itibaren başladı.
Tüm Türkiye´deki ?Destekleme ve Yetiştirme Kursları?na devam eden 8. sınıf öğrencilerinin kendi kazanım durumlarını değerlendirmek maksadıyla elektronik olarak (e-sınav) değerlendirme sınavı 24 Ekim 2015 tarihinden itibaren yapılmaya başlandı. İl Millî Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yalçın, Karesi Çiğdem Batubey Ortaokulu´nda destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında ülke genelinde ilk kez gerçekleştirilen elektronik değer lendirme sınavına ilişkin incelemelerde bulundu.
Değerlendirme sınavını öğrencilerimiz 24-31.10.2015 tarihleri arasında EBA şifreleriyle odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya http://e-kurs.eba.gov.tr/ adreslerinden girerek yapabilecekler.
Balıkesir´de bu kurslara % 63 katılım var
2015-2016 öğretim yılı ?Destekleme ve Yetiştirme Kursları? ilimizde 348 kurs merkezinde başladı.
59.942 öğrenci ve kursiyer bu kurslardan yararlanmak üzere başvuruda bulundu. Birinci dönem kurslar 3 Ekim 2015 tarihi itibariye başlamış olup 24 Ocak 2016 tarihine kadar devam edecek. Yıllık olarak açılan kurslar ise 17 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek. İlimizde Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına % 63 oranında bir katılım var.
İlimizde 5 akademisyen ve 44 öğretmen tarafından kazanım kavrama testleri ile değerlendirme sınavları için soru hazırlama çalışmaları yapılmakta.
Türkiye´de bir ilk olma niteliğindeki değerlendirme sınavı, soru bankamıza online olarak bağlanarak soruları çekip, ekrana yansıtmakta. Öğrencilerimizin tüm derslerden şifreleriyle girerek kendilerini sınama imkanı bulabileceği, sınav bittiğinde sınav sonucunu ve kazanım karnesini anlık olarak görebilecekleri bildirildi.
Daha sonra öğrencilerimize ve kurs merkezlerimize bilgi amaçlı geri dönüşler yapılacak, öğrencilerimiz Türkiye ve il genelinde yüzdelik olarak başarılarını da istatiksel olarak görmüş olacaklar. Bu sayede tüm yurtta genel bir değerlendirme imkanı bulunulacak. Tarama sınavlarının 8.sınıf öğrencileri için yılda dört, 12. Sınıf öğrencileri için ise yılda beş defa yapılması planlanmakta.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu