Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Tamamlandığında bölgenin en büyük okulu olacak

Tamamlandığında bölgenin en büyük okulu olacak

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, yapımı devam eden Edremit İmam Hatip Lisesi inşaat sahasında incelemede bulundu.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, yapımı devam eden Edremit İmam Hatip Lisesi inşaat sahasında incelemede bulundu.
Edremit`te yapımına başlanan İmam Hatip Lisesi inşaatını ziyaret ederek işçilerle sohbet edip, inşaat hakkında bilgi alan AK Parti Milletvekili Aydınlıoğlu, okul inşaatı tamamlanıp hizmete girdiğinde bölgenin eğitim ve öğretimine çok önemli katkıları olacağını belirtti.
AK Parti Milletvekili Aydınlıoğlu, "Edremit`teki imam hatip lisesi eski hizmet binasının yıkılması gerektiğinin bildirilmesi üzerine yeni arayışlara giriştiklerini hatırlatıp, mevcut arsanın yeterli büyüklükte olmaması nedeniyle de Eminkuyu mevkiinde bulunan 20 dönüm hazine arsasının okul yeri olarak tahsisi yapıldı. Arkasından da ödeneği sağladık. Şimdi bu 20 dönüm arsa üzerine 24 derslikli büyük bir İmam Hatip Lisesi yapılmaktadır" dedi.
Yatırımın sadece bu kadar sınırlı olmadığına değinen Aydınlıoğlu, okul binasının yanına 300 öğrenci kapasiteli bir de yurt binası yapılmaktadır. Pansiyonda hem kız öğrenciler hem de erkek öğrenciler barınabileceklerdir. İnşaat tamamlandığında bölgenin en büyük okullarından birisi olacaktır. Okulun ve pansiyon binasının maliyeti yaklaşık 8 milyon civarındadır. Yapılmakta olan bina bu yılın sonunda hizmete girecek ve Edremit İmam Hatip Lisesi gelecek öğretim yılının ikinci yarısında yeni binasına taşınmış olacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli