Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Tamer Yiğit: Leman Sam Müslümanlardan özür dilemeli”

Tamer Yiğit:  Leman Sam Müslümanlardan özür dilemeli”

Balıkesirli Sinema Sanatçısı Tamer Yiğit, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy`u makamında ziyaret etti.

Balıkesirli Sinema Sanatçısı Tamer Yiğit, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy`u makamında ziyaret etti.
Leman Sam’ın Twitter’dan yaptığı açıklamaya sert cevap veren Yiğit, “Kurban kesen milyonlarca Müslüman ile terör örgütü IŞİD mensuplarını bir tutması bir sanatçıya yakışmadı” şeklinde konuştu.
Balıkesir’in Balya ilçesinden çocukluk yıllarında Havran’a gelen ve Havran’dan Edremit’e giden trene bindiğini anlatan Balıkesirli Sinema Sanatçısı Tamer Yiğit, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy`u makamında ziyaret edip çocukluk anılarını tazeledi.
“Havran`ı çok sevdim. Bu güzel şirin ilçede çok güzel anılarım var. Çocuktum, çok iyi hatırlıyorum. Havran`dan, Edremit`e tren vardı. Bu trene biner Edremit`e giderdik. Çok güzel günlerdi o yıllar” diyenTamer Yiğit, “Havran`ın doğal yapısı yıllar içerisinde çok fazla değişmedi. Birçok caddesi sokağı aynı ve özünü kaybetmedi” dedi.
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Sanatçı Tamer Yiğit`i Tarihi Hocazade Konağında misafir edip, Havran`ın meşhur höşmerim, karadut suyu, nar ile leblebisinden ikram etti.
Yiğit, Hocazade Konağının gönüllü rehberi Arşivci Mehmet Uçar’dan konak hakkında bilgi alırken, Kocaseyit’in anıt heykeline hayran kaldı.
Havran halkının gösterdiği ilgiye teşekkür eden Sinema Sanatçısı Tamer Yiğit, kendisinin de Balıkesirli olduğu kadar Havranlı sayılacağını da söyledi.
“Leman Sam’ın Twitter hesabından yaptığı açıklamayla herkesi şok etti. Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır. Kurban kesen milyonlarca Müslüman ile terör örgütü IŞİD mensuplarını bir tutması bir sanatçıya yakışmadı” açıklaması yapan Tamer Yiğit, “Elhamdülillah Müslümanız. Kurban, bizim kutsalımız. Bu benim değerlerim. Bu değerleri tasvip edende, etmeyende saygı göstermesi gerekir. Ben onların değerlerine saygı gösteriyorum ki, mecburum. Onlarda aynı şekilde saygı göstermek zorundadır. Işid’le mukayese etmesi ayıp. Bir şey yok efendim. Biri kuzu, koyun kesiyor. Biri insan kesiyor. Toplumların dinine saygı gösterilmesi gerekir. Biz o inançlar içinde o değerler ile büyüdük ve o değerle ile 72 yıl ayakta kaldık. O değerler bizim vazgeçemeyeceğimiz şeyler. Yazıyı hiç yakışık bulmadım. Leman Hanıma yakışmadı. Bunu bir Hıristiyan söylese belki ama Müslüman toplumun içinde şöhret olmuş onların sevgisini kazanmış bir sanatçıya yakışmadı. Yaptığı yanlışın farkına varıp özür dileyeceğini ümit ediyorum” dedi.
Olayın, Müslüman toplumuna bu hakaret olduğunu vurgulayan Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’da "Tamer Beyin görüşlerine katılmamak mümkün değil” dedi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı