Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Tan, Tarım Çalıştayı’nda

Tan, Tarım Çalıştayı’nda

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 30 Büyükşehir Belediyesinin, Tarımsal ve Kırsal Hizmetler Dairesi yöneticileri, yerel yönetim temsilcileri

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 30 Büyükşehir Belediyesinin, Tarımsal ve Kırsal Hizmetler Dairesi yöneticileri, yerel yönetim temsilcileri, özel sektör yatırımcıları, çiftçiler ve akademisyenlerin katılımıyla “30 Büyükşehir el ele, tarımın başkenti Balıkesir’de” sloganıyla yapılan “Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı”na Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan da katıldı. 3 gün süren çalıştayda, ülkemizin sahip olduğu tarımsal potansiyel esas alınarak sürdürülebilir tarımsal politikalar, su yönetimi, kaynak kullanımında optimizasyon, meyvecilik ve hayvancılık konularında paylaşımlar anlatıldı.

Tarım çalıştayının önemine vurgu yapan Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, “Topraklarımızı korumamız, suyumuzu tasarruflu kullanmamız ve aynı zamanda teknolojiyi üretime eklememiz gerekiyor” dedi.

Tarımın yaygın olduğu yerlerde mevcut tecrübe ve bilgi birikimini dikkate alarak etkileşim, dayanışma ve yardımlaşma yaklaşımı ile bilgi, görgü ve karşılıklı deneyimlerden yararlanmak, ekonomik ve teknik alanlarda iş birliğini geliştirmek amacıyla yapılan çalıştayda yer almaktan memnun olduklarını belirten Tan, şu değerlendirmede bulundu:

“Bandırma Ticaret Borsası olarak, tarıma değer katacak her çalışmanın, her yatırımın hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. 83 yıldır Güney Marmara’nın en modern ve hareketli satış salonuna sahibiz. Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan temiz ettiğimiz desteklerle birçok proje hazırladık. Akredite hububat laboratuvarımız, üreticimizin ürün verimini artırdı. Hayata geçirdiğimiz lisanslı depolarımızla, tarımsal ürünlerin sağlıklı depolanmasına imkân tanıdık. Burada da tarım alanında büyükşehir belediyeleri tarafından yapılan iyi uygulamaları dinledik. Tarımda yapılacak çok iş, söylenecek çok söz var. Balıkesir Büyükşehir Belediyemize, katılım sağlayan belediyelerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”



Anahtar Kelimeler: Tarım Çalıştayı’
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı