Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tapu ve Kadastro yeni hizmet binasında

Tapu ve Kadastro yeni hizmet binasında

Erdekte hizmet veren Tapu Müdürlüğü ile Kadastro Müdürlüğü birimi yeni hizmet binasında vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Erdek`te hizmet veren Tapu Müdürlüğü ile Kadastro Müdürlüğü birimi yeni hizmet binasında vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Tapu Müdürlüğü`nün hizmet verdiği yeni hizmet binasını ziyaret etti. 
Ziyarette tapu personeli ve vatandaşlarla görüşen Kaymakam Kaygısız, "Erdek Tapu Müdürlüğümüz ve Kadastro Birimi fiziki olarak yetersiz binada hizmet verdiğinden, yapılan çalışmayla kiralanan modern bir binada vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Tapu Müdürlüğü`nün tefrişatı yeniden hazırlandı.
Vatandaşlarımızın tapu ile ilgili işleri hızla yapılmaktadır. İşlerin her aşamasını vatandaşlarımız müdürlükteki TV ekranından görebilmekte, başvurularından sonra işlem hazır olduğunda, sistem tarafından vatandaşın cep telefonuna bilgilendirme yapılmaktadır. 
Vatandaşlarımızın yapılan iyileştirmelerden sonra tapu işlemleri hizmetlerinden son derece memnun olduğunu müşahede ettim. Yeni hizmet binamız Erdek ve bölgemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Erdek Tapu Müdürü Osman Yalçınkaya ise "Müdürlüğümüz Tapu Kadastro Bilgi İşlem Sistemi (TAKBİS)`de hizmet vermekte olup, vatandaşlar tarafından yapılan ilk başvuru ve ayrıca işlem esnasında yapılan işlemin harçları hazır olduğunda, on line olarak sistem tarafından vatandaşın cep telefonuna bilgilendirme gelmektedir. Ayrıca yapılan işlemlerin hangi aşamada olduğu, müdürlüğümüz içinde bulunan TV yayını ile vatandaşlarımız tarafından takip edilebilmektedir. Cep telefonuna mesaj gelmesi ve TV yayınından işlemin hangi aşamada olduğunun izlenmesi, vatandaşlarımız tarafından olumlu ve sevindirici olarak karşılanmıştır. Yapılan işlemler ile ilgili olarak Bursa Tapu ve Kadastro IV. Bölge Müdürlüğümüz tarafından vatandaş memnuniyeti açısından, işlem yapan vatandaşlar telefonla aranarak işleminin zamanında yapılıp-yapılmadığı, herhangi bir sıkıntı bulunup-bulunmadığı, memnuniyet ya da memnuniyetsizlikleri değerlendirilerek anında müdahale edilmektedir" dedi.
Erdek Tapu Müdürlüğünde aşağıda belirtilen işlemlerin yapıldığı açıklandı:.
-Satış İşlemi - Bağış (Hibe ) İşlemi - Ölünceye Kadar Bakma Akti İşlemi -Taksim İşlemi - İntikal İşlemi - İpotek İşlemi - İpotek Terkini İşlemi - Cins Tashihi İşlemi - Diğer Tashih ve İşlemler -  Kart İrtifakı İşlemi - Kat Mülkiyeti İşlemi - Kamulaştırma - Mahkeme ve İcra Kayıt İşlemleri - Mahkeme Hükmen Tescil İşlemleri - Kira Şerhi İşlemleri - Daha bunlara benzer müteferrik vesaire işlemler


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı