Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Tarihi Çarşı Camii´ne restorasyon

Tarihi Çarşı Camii´ne restorasyon

Aslına uygun restorasyon bir yıl sürecek

Erdek´teki tarihi Hacı Ömer Camii, restorasyona alındı
Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü´nce restorasyon ihalesine çıkarılan Erdek Hacı Ömer Camii, ihaleyi kazanan firmaya teslim edildi.
Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü´ne ait Erdek Hacı Ömer Camii 2016-2017 yılları Onarım (RESTORASYON) işi, Vakıf Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği´nin 22. maddesine göre açık ihale yöntemiyle ihale edildi.
Uygulama (Esaslı Onarım), Tescilli Vakıf Kültür Varlığı olarak kayıt altında bulunan Hacı Ömer Camii´nin restorasyon işi ihalesi, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti.
İhaleyi Akaygil Yapı Restorasyon Mimarlık Temizlik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi üstlenirken, yapılan sözleşme gereğince Hacı Ömer Camii´nde restorasyon çalışmalarının yapılabilmesi için Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, ihaleyi kazanan firmaya 20 Ocak 2017 tarihinde camiyi teslim etti.

Hacı Ömer Camii´nin onarım işinin yer tesliminden başlayarak yaklaşık bir yıl içinde ihaleyi üstlenen şirket tarafından tamamlanması bekleniyor.
Restorasyon çalışmaları süresince camide ibadet gerçekleşmeyeceği, ancak vatandaşların mağdur edilmemesi için cuma namazları dışında tüm vakit namazları için caminin yakınında bulunan bir binanın alt katının tahsis edildiği öğrenildi.
18. yüzyıldan kalma, ilçemizin en eski yapılarından biri olan Hacı Ömer Camii (Çarşı Camii), 1991-1992 yılları arasında, Vakıflar Genel Müdürlüğü´nce onarılmıştı.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu