Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tarihi tren istasyonu restore ediliyor

Tarihi tren istasyonu restore ediliyor

Bandırma Paşabayır Mahallesi aşağı istasyon semtinde bulunan tarihi tren istasyonu restorasyonu devam ediyor.

Bandırma Paşabayır Mahallesi aşağı istasyon semtinde bulunan tarihi tren istasyonu restorasyonu devam ediyor.
Bundan 106 yıl önce Fransızlar tarafından yapılan ve üzerinde Fransızca ile Osmanlıca ?BANDERMA? yazıları bulunan tarihi istasyon binası 5 yıl önce terk edildikten sonra her geçen yıl giderek tahrip olmaya başlamıştı. TCDD Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen tren istasyonu restorasyonu Merkezi Bursa´da bulunan Nilüfer Triko San. Tic. A.Ş tarafından yürütülüyor ediliyor.
Daha önce Balıkesir, Uşak Eşme, Ödemiş gibi tarihi tren istasyonlarının restorasyonunu yaptıklarını belirten şirket yetkilisi Mehmet Pala, çalışmaların 180 günde biteceğini söyledi.
Kent içindeki merkez tren istasyonu da daha önce de restore edildiği sırada sıva altından Osmanlıca ve Fransızca?Banderma VIlla? (Bandırma Şehir) yazısı ortaya çıkmış restorasyonun tarihi yazıların açıkta kalacak şeklinde yapılması sağlanmıştı.
Tarihi tren istasyonlarının restorasyonuna büyük önem veren TCDD Genel Müdürlüğü, daha önce de bölgemizde; Balıkesir, Susurluk, Sığırcı, Bandırma merkez (Çelik) tren istasyonundan sonra giderek tahrip olmaya başlayan Aşağı istasyon semtindeki tren istasyonunu da restore edilmesini sağladı.
TCDD Genel Müdürlüğü Bandırma´daki tarihe böyle sahip çıkarken, sade ama sağlam ve gösterişli tarihi tren istasyonlarının zamanın acımasız tahribi nedeniyle yok olmalarına izin vermezken, 106 yıl önceki ilk görüntülerine kavuşması sağlandı.
Tarihi tren istasyonunda bu gelişmeler yaşanırken, boşaltıldıktan sonra kaderine terk edildiği için tahrip olup, yok olmaya yüz tutan 9o yıl önce Bandırma´ya kazandırılan Pertevniyal Bandırma Hastanesi´ni peki kim kurtaracak?
Onu da rica edelim de TCDD Genel Müdürlüğü mü kurtarsın?
Haber : Erdem Özcan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli