Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Tarihi yangın musluk kapağından bir tane kaldı

Tarihi yangın musluk kapağından bir tane kaldı

Bandırma´nın içme suyu isale hattını yaklaşık 90 yıl önce 20 kilometre uzaktaki Kapıdağ´ın zirvelerinden döşeyen Alman firmasının kent içine döşediği tesisat sırasında uygun yerlere koyulan yer altı yangın muslukların kapaklarından sadece 1 tanesi günümüz

Bandırma´nın içme suyu isale hattını yaklaşık 90 yıl önce 20 kilometre uzaktaki Kapıdağ´ın zirvelerinden döşeyen Alman firmasının kent içine döşediği tesisat sırasında uygun yerlere koyulan yer altı yangın muslukların kapaklarından sadece 1 tanesi günümüze kadar gelebildi.
Yangın muslukları sadece yangın sıralarında değil o yıllarda zaman zaman çamurlu akan içme suyunun bu kapakların bulunduğu tesisattan akıtılarak temizlenmesi için de kullanılıyordu.
Belki de onlarcası 20 yıl önce kaldırım ve yol yenileme çalışmaları sırasında kapakların bulunduğu tesisat körletilerek kapakları da yok edildi.
Dışarıdan gelen antikacılara satıldığı iddia edilen demir döküm ve üstünde Almanca yapım şirketinin adı ve bağlı olduğu şehir (Manheim) yazılı yazılar bulunan tarihi yangın musluğu kapağı Bandırma´da gözlerden uzak kuytu bir yerde kaldığı ve çalınmadığı için de şanslı bir kapak olarak dikkat çekiyor.
Güvenlik açısından tarihi musluk kapağının bulunduğu nokta saklı tutuluyor. Haber: Erdem Özcan
Haber : Erdem Özcan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı