Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tarihi bina İmam Hatip Lisesi oluyor

Tarihi bina İmam Hatip Lisesi oluyor

Erdekte çok uzun yıllar Atatürk İlk Okulu ardından ilköğretim okulu olarak kullanılan tarihi bina İmam Hatip Lisesi oluyor.

Erdek`te çok uzun yıllar Atatürk İlk Okulu ardından ilköğretim okulu olarak kullanılan tarihi bina İmam Hatip Lisesi oluyor.
Mülkiyeti Balıkesir İl Özel İdaresi Müdürlüğü`ne ait Erdek Yalı Mahallesi sınırları içinde bulunan yaklaşık 115 yıllık tarihi okul binasının İmam Hatip Lisesine dönüştürülme çalışmaları gündeme düştü.
Tarihi okul binasının Erdek İmam Hatip Lisesi`ne dönüştürüleceği haberinin ilçe gündemine düşmesiyle, ilk tepki Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odasından geldi.
Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, yaptığı yazılı açıklamada tarihi binanın Erdek İmam Hatip Lisesi`ne tahsis edilmesi yönünde, Balıkesir`de alınan karardan, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile AKP İlçe Başkanı Metin Canbaz`a haber verilmeden alınmış bir karar olarak açıkladı.
Canbaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı:
"Erdek`te uzun yıllar Atatürk İlköğretim Okulu olarak kullanılan tarihi bina geçtiğimiz yıllarda eğitim-öğretim faaliyetlerine kapatılıp, söz konusu binada eğitim gören öğrenciler, Erdek Zeytinli Mahallesi sınırları içine yapılan yeni okul binasına taşındı. Boşaltılan bina dönem dönem, Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerine tahsis dershane olarak hizmet verdi. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen Erdek Kent Konseyi`nin toplantısında, tarihi binanın müze olarak mı? Adliye binası olarak mı? Kız Teknik Meslek Lisesi olarak mı? kullanılsın tartışmalarında, toplantıdan net bir karar çıkmadı.
Kent konseyi toplantısının üzerinden geçen 1,5 yıl sonra Balıkesir İl Genel Meclisinin 10 Şubat 2012 Cuma günkü toplantısında bu binanın İmam Hatip Lisesi yapılmak üzere, kullanma hakkı MEB'na devredilme kararı alındığını öğrendik.
Çok iyi bildiğimiz kadarıyla, tarihi binanın tahsis işlemi, belediye başkanımızın geçtiğimiz yıl ameliyat olduğu dönemde kendisine danışılmadan, AKP ilçe başkanı da bilgilendirilmeden gizli bir şekilde alınmış bir karardır. Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi olarak, bizler bu tarihi binanın İmam Hatip Lisesi olarak kullanılmasına karşı olup, burasının Ticaret veya Turizm Meslek Lisesi olarak hizmet vermesini istiyoruz. Erdek`in Güney Marmara`da önemli bir turizm merkezi olması bizim görüşümüz ve talebimizi haklı çıkaracaktır. Söz konusu binanın kullanımı ile ilgili Balıkesir`de karar alacak tüm görevlileri isteğimiz doğrultusunda karar almaya davet         ediyoruz."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli