Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Tarihi bina kurs yeri oldu

Tarihi bina kurs yeri oldu

İlçe Milli Eğitim Müdürünün isteği gerçekleşti. Halk Eğitim Merkezinin hizmet verdiği binadan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çıkarılmak istenmesi masaya yatırıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü`nün isteği gerçekleşti.
Halk Eğitim Merkezi`nin hizmet verdiği binadan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çıkarılmak istenmesi masaya yatırıldı.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nce, hizmet verdiği binadan çıkarılması istenen Erdek Halk Eğitim Merkezi nerede hizmet vermeli? sorusuna yanıt bulabilmek için Kaymakam Kaygısız başkanlığında toplantı düzenlendi.
Erdek Halk Eğitim Merkezi`nde eğitim gören kursiyerlerin Atatürk İlköğretim eski Okul tarihi binada hizmet vermesi kararlaştırıldı.
Halk Eğitim Merkezi olarak yapılan yaklaşık 16 yıldır bugünkü yerinde hizmet veren İlçe Halk Eğitim Merkezi`nin, müze yapılması planlanan tarihi binaya taşınmasına Kaymakam Kaygısız`ın geçtiğimiz ay "onay" vermesi tartışma konusu olmuş ve 130 yaşındaki tarihi binaya taşınmasını istediği Erdek Halk Eğitim Merkezi`nin, hizmet vermesinin istendiği binanın bugünkü konumuyla sağlıklı çalışmasının yetersizliğine dikkat çekilip, Halk Eğitimin kendi binasından çıkarılmak istenmesine vatandaşlar bir türlü anlam verememişti.
Halk Eğitim Merkezi`nin yanı sıra Erdek Kız Meslek Lisesi`nin de tarihi bina özelliğine sahip Atatürk İlköğretim Okulu eski binasında eğitim vermeye zorlanması üzerine yaşanan sorunun çözümü için  Kaymakamlıkta Çarşamba günü toplantı düzenlendi.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Firikçi ve Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan`ın bir araya geldiği toplantıda, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan`ın görüşü doğrultusunda, tarihi binanın üst katının Halk Eğitim Meslek kurs dershaneleri, alt katının da Erdek Kız Meslek Lisesi`ne tahsis edilmesinin kabul edildiği ileri sürüldü.
Toplantıdan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan`ın talebi doğrultusunda çıkan kararın basına sızmasıyla birlikte kursiyerlere dershane olarak açılan tarihi binada, halen devam eden sorunların nasıl çözüleceği sorusunu beraberinde gündeme taşıdı.
Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerince dershane olarak kullanılmasına başlanan tarihi binanın fiziki yapısıyla ilgili edindiğimiz bilgiye göre; 24 yaşına basmış kalorifer kazanında, kazanın patlama derecesine geldiğinde ventil (hava tahliye) sisteminin bulunmadığı özelliğe sahip kalorifer kazanının yüzlerce öğrenciye ev sahipliği yapan okulda yıllardır bu şekilde kullanıldığı, kalorifer kazanının aşırı yıpranmış olması nedeniyle kenarlarının açıldığı, içindeki izocamların gözle göründüğü, binanın elektrik sisteminin tamamen refize (yenilenmesi) edilmesinin kaçınılmaz olduğu, kapı ve pencere doğramalarının acilen tadilat istediği vurgulandı.
Tarihi binanın ilk öğrencileri, hafta başında eğitime başlayan Bilgisayar İşletmenliği kursiyerleri olurken, kurs gören kursiyerler, havaların bugünlerde iyi olduğu ancak Ocak 2010 yılı sonuna kadar 3,5 ay devam edecek kurs süresince havaların daha da soğuyacağı dikkate alındığında bizler buz gibi odalarda derslerimize nasıl devam edebiliriz? şeklinde şikayetlerini dile getirirken, kursiyerler için daha sağlıklı ve sıcak ortamların kendilerine sunulmasının çok görülmemesini isteyip, meslek kurslarının nerede? nasıl yapılacağını? bu işi yıllardır başarıyla yürüten Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü`nün sorumluluğuna bırakılmasının daha yararlı olacağını ifade edip, halk eğitimin işine karışılmamasının daha yararlı olacağı görüşü dile getirildi.
Üst katının, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine dershane olarak açılan binanın alt katına Erdek Kız Meslek Lisesi`nin taşınıp, taşınmayacağı konusunun ise toplantıda gündeme getirilip, getirilmediği belirsizliğini korurken, Kız Meslek Lisesi Müdürlüğü`nün de tarihi binaya taşınmak istemediği ileri sürülüyor.
Haber: Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli