Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tarihi koza binasına restorasyon

Tarihi koza binasına restorasyon

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar tarafından tapusu Gönen Belediyesine kazandırılan Koza Binasının restorasyon çalışmalarına başlandı.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar tarafından tapusu Gönen Belediyesine kazandırılan Koza Binası`nın restorasyon çalışmalarına başlandı. 
Özüne sadık kalınarak gerçekleşen yenileme çalışmaları sonrasında şehir parkına entegre olacak bina, daha sonra garajın taşınması ile birlikte garaj yeri ve şehir parkının entegrasyonunu sağlayacak.
Yıllardır atıl kalan ve çözüm noktasında gerekli adımlar atılamamasından dolayı görüşmeleri kilitlenen Koza Binası bu günlerde küllerinden yeniden doğmaya başladı. 
Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar tarafından üzerine ciddiyet ve kararlılıkla gidilerek tapusu Gönen Belediyesi`ne kazandırılan Koza Binası`nın restorasyon çalışmalarına başlandı. Çok değişik bir mimaride inşa edilen bu eski yapı, özüne sadık kalınarak çizilen yeni proje kapsamında kabuk değiştirmeye başladı. Projenin tamamlanması ile birlikte Vali Hüseyin Öğütcen Şehir Parkı`na entegre olacak yapı, daha sonrasında yeni yerine taşınacak olan garajın kalkmasıyla tam bir bütünleşmenin sağlanacağı alanın merkezinde kalması hasebiyle daha da önem kazanacak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı