Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Tarihi okul Kaymakamlığa devredildi

Tarihi okul Kaymakamlığa devredildi

Erdek Atatürk İlköğretim okulunun yeni Hükümet Konağı ek binası olmasına karar verildi.

Erdek Atatürk İlköğretim okulunun yeni Hükümet Konağı ek binası olmasına karar verildi.
İlçeye yapılması planlanan yeni Adliye Sarayı için belediye meclisinden onay çıkmayınca, geçmiş yıllarda ilkokul olarak kullanılan Atatürk İlköğretim Okulu`nun tarihi binasının Hükümet konağı olarak kullanılmasına karar verildi.
AK Parti Erdek İl Genel Meclis üyesi Hikmet Onay`ın Atatürk ilköğretim okulunun geleceğiyle ilgili yaptığı açıklamasında, tarihi binanın kurtarılması için ellerinden ne geliyor sa yaptıklarını anlattı.
Tarihi binanın nasıl kullanılacağı konusunda kararın alındığını kaydeden Onay, "Yapılan çalışmalar sonucu tarihi binanın Erdek Kaymakamlığına devri gerçekleşmiştir.
Devir işleminin tamamlanmasını takiben tarihi binaya Temmuz ayı başından itibaren Erdek`te dağınık olarak çalışan hizmet birimlerimizin taşınma işlemlerine başlamış olacağız. Bu konuda ödenekler hazırdır. Yapılan bu çalışmalarımızın sonucu olarak hem hizmet birimlerinin bir çatı altında toplanması ile daha ekonomik bir çalışma sağlanacaktır hem de tarihi binamızın her geçen gün yıpranmasının önüne geçilmiş olacaktır." dedi.
Tarihi binanın kapalı müze olması için geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı`na yapılan teklifin ise, Bandırma`da müze olması nedeniyle teklifin bakanlıkça ret edildiği öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli