Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Tarihi Palata Çeşmesi Projesi'ne onay verildi

Tarihi Palata Çeşmesi Projesi

Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Tarihi Palata Çeşmesi alanında Erdek Belediyesi tarafından yapılacak çevre düzenleme projesine onay verdi.

Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Tarihi Palata Çeşmesi alanında Erdek Belediyesi tarafından yapılacak çevre düzenleme projesine onay verdi.
Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`nun Eylül 2012 ayı toplantısında tarihi Palata Çeşmesi alanında uygulanacak çevre düzenlenmesi projesinin onaylandığı öğrenilirken, son günlerde iptali tartışılan "Erdek Şehitliği" ile ilgili de şehitliğin tesciline karar verdiklerini açıkladı.
Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`nun Eylül 2012 ayı toplantısı Erdek`te gerçekleştirildi.
Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`nun ilçemizde düzenlenen aylık olağan toplantısına Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ile Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`da eşlik etti.
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun Eylül 2012 ayı toplantısının gündeminde, ilçede Tarihi Palata Çeşmesinin bulunduğu alanda çevre düzenlenmesini kapsayan projenin incelenmesi yer alıyordu.
Kurulun, Ağustos 2012 ayı toplantısında görüşülerek yerinde inceleme yapılması kararı alınan Tarihi Palata Çeşmesi Çevre Düzenleme Projesi ile ilgili, çeşmenin bulunduğu alana gelen heyete Belediye Başkanı Aysan bri- fing verdi.
Başkandan sonra söz alan kurul üyeleri, Palata Çeşmesi Alanında yapılacak çalışmalar hakkında Kaymakam ve Belediye Başkanına bilgilendirmede bulundu.
Palata Çeşmesi alanında inceleme tamamlandıktan sonra, heyetin ikinci durağı Erdek Maşatlık Bölgesinde SİT Alanında inşa edilen Yosun Kafe isimli işyeri oldu.
Bölgenin yapısına uygun yapılan işyerini beğenen kurul üyeleri, son günlerde iptali gündeme getirilen Erdek Şehitliği hakkında Kaymakam ve Belediye Başkanına, Erdek Şehitliği`nin tescilinin devam kararı alındığını bildirdi.
Kurul`un gündeminde bulunan diğer maddelerinin görüşülmesi ise Arteka Taş Restaurant`ta devam etti.
Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyeleri Erdek`teki çalışmaları tamamladıktan sonra Marmara Adasına geçtiler.
Haber Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı