Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Tarihi sinema afişlerini günümüze taşıyor

Tarihi sinema afişlerini günümüze taşıyor

Sinema eski yapımcısı ve afis koleksiyoncusu Mehmet Pala, yeni açacağı sergide sinemanın son 80 yılını gözler önüne sermeye hazırlanıyor.

Sinema eski yapımcısı ve afis koleksiyoncusu Mehmet Pala, yeni açacağı sergide sinemanın son 80 yılını gözler önüne sermeye hazırlanıyor. 
Dünya ve Türk sinemasına ait yaklaşık 5 bin civarında afişi koleksiyonunda bulunduran sinema eski işletmecisi ve yapımcısı Mehmet Pala, önümüzdeki aylarda ilginç bir sergiyi sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. 
1933 yılından günümüze kadar dünya ve Türk sinemasına damga vurmuş filmlerin afiş ve fotoğraflarını Bursa`da sinemaseverlerin beğenisine sunacak olan Pala, yüzlerce afişten oluşacak olan sergiye Yeşilçam`ın ünlü sanatçılarını da davet edeceğini söyledi. 
Daha önce buna benzer birçok sergi açarak sinemaya hizmet veren Pala, `Kimsenin elinde olmayan bu orijinal afiş ve fotoğrafları yeni nesil ile paylaşarak onları zamanda bir yolculuğa çıkarmak istiyorum` dedi.             
Pala, "Bursa Film Oluyor" projesine destek vermişti
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanlığı bünyesinde, Bursa`nın saygın sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşlarıyla birlikte "Bursa Film oluyor" sloganı ile film çekimlerine başlayan Karagöz Sinema Atölyesi, Bursalı Sinema Prodüktörü Mehmet Pala`nın film afişleri geçtiğimiz aylarda Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi`nde sanatseverlerin beğenisine sunulmuştu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Pala, kendisinin arşivlediği Karagöz Sinema Atölyesi tarafından hazırlanan film afişlerinin yer aldığı sergiyi geçtiğimiz aylarda, Bursa Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi`nde açıldığını ve çok beğenildiğini belirtti.
Bursa Büyükşehir Belediye ile birlikte yaptığı etkinlikleri çok sevdiği Erdek`lilerde de tanıştırmak istediğini dile getiren Pala, yerel yöneticilerden destek verilirse neden olmasın dedi.
Mehmet Pala, 1943 Mustafa Kemalpaşa doğumlu olmasına rağmen, çok sevdiği Erdek`e 1960 yılında geldi. 1960-1987 yılları arasında Erdek`te hizmet veren kapalı ve açık sinemalarda çalışan Pala, 1970 yılında başrolünü Yılmaz Güney`in oynağı ilçemizde çekilen Şeytan Kayalıkları filminin çekimlerinde görev aldı.
Erdek`te sinemalar kapandıktan sonra Bursa`ya taşınan Pala, kültür hizmetlerini Bursa`da devam ettirmesine rağmen sık sık ilçemize geliyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı