Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Tarım İlçe taşınıyor

Tarım İlçe taşınıyor

Erdekte yeni Adliye Sarayının yapımının Belediye Meclisinde engellenmesi, ilçede faaliyet gösteren resmi kurum ve kuruluşların fiziki koşulları yetersiz mekanlar da hizmet vermesine neden oluyor.

Erdek`te yeni Adliye Sarayı`nın yapımının Belediye Meclisinde engellenmesi, ilçede faaliyet gösteren resmi kurum ve kuruluşların fiziki koşulları yetersiz mekanlar da hizmet vermesine neden oluyor.       
Bu kurumlardan ilk olarak, ilçede yıllardır bir binanın üst katlarında hizmet vermeye çalışan Erdek İlçe Tarım Müdürlüğü, ilçenin ilk eğitim-öğretim kurumu olarak bilinen tarihi Atatürk İlköğretim Okulunun eski binasına taşınmak zorunda kaldı.
Uzun yıllardır, Yalı Mahallesi Pazar Meydanı Takunyacılar Caddesi girişindeki bir binada hizmet veren Erdek Tarım İlçe Müdürlüğü yakında Atatürk İlköğretim Okulu eski binasına taşınacak.
Çanakkale Savaşında hastane, daha sonra ki yıllarda Atatürk İlkokulu Okulu olarak hizmet veren tarihi binaya taşınacağı öğrenilen binada, Tarım İlçe Müdürlüğü ofisi olarak kullanılacak bölümlerde hazırlıkların başladığı bildirildi.
Yetkililer, tarihi binada tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından taşınma işlemlerinin başlanacağını söylerken, ilçeye getirilmesi istenen hizmetlere siyasi olarak bakılmaması gerektiğini vurgulayıp, ilçede faaliyet gösteren resmi kurum ve kuruluşların daha nezih, sağlıklı ve hızlı hizmet verebilmesi için Erdek`te yeni Adliye Sarayının bir an önce yapılmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı