Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Tarım ilçeden çiftçilere ücretsiz zirai ilaç

Tarım ilçeden çiftçilere ücretsiz zirai ilaç

Erdek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçemiz ve bölgede zeytin sineği mücadelesinde başarılı olmak üzere yerden ilaçlama yapacak zeytin üreticilerine ücretsiz zeytin sineği ilacı dağıtımına başladı.

Erdek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçemiz ve bölgede zeytin sineği mücadelesinde başarılı olmak üzere yerden ilaçlama yapacak zeytin üreticilerine ücretsiz zeytin sineği ilacı dağıtımına başladı.
Zeytin sezonu hasadına adım adım yaklaştığımız bu günlerde, batı kesimi olarak bilinen Ocaklar Beldesi ile Narlı ve İlhan köylerinde bulunan zeytin bahçelerinde zeytin meyvesinin kararmadığı, birçok zeytinin yeşil ve kızıl kaldığı tespit edildi.
Bu gelişmeler üzerine harekete geçen Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü`ne bağlı ekipler yaptıkları incelemede,  belli noktalarda bulunan tuzakların sayımları ve kontrollerinin yaptılar.
Baştarafı Sahife 1`de
Yapılan bu  sayımlar sonucunda zeytin sineği zararlısına rastlandığı, mücadele eşiğine gelindiği için, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ilçemizde bulunan 1 milyon zeytin ağacında kullanılmak üzere hibe desteği kapsamında 7920 litre Ziray ile 1485 litre Alpgor isimli 80 bin lira civarındaki zirai ilacın Erdek`e gönderildiğini açıkladı.
Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından dağıtımına başlanan zirai ilaçların ücretsiz temini için zeytin üreticilerinin Erdek`teki Tarım İlçe Müdürlüğü`ne, köylerde ise muhtarlıklara başvurmaları istendi.
Çiftçilerin zehirli yem kısmi dal ilaçlamalarına göre hesaplanacak olan ilaç ve Ziray imza karşılığında almalarını kaydeden Tarım İlçe yetkilileri, en kısa sürede ilaçlama yapmaları yönünde çiftçilerin Zehirli Yem Kısmi Dal İlaçlaması yapmaları konusunda uyardıklarını ifade etti.
Kararmış ve buruşmuş zeytine ilaçlama yapılmayacak
Öte yandan kararmış ve buruşmuş olan zeytin mahsulüne karşı ilaçlama yapılmaması belirtildi. 
Zehirli Yem Kısmi Dal İlaçlaması nasıl yapılır?
1- Zeytin ağaçlarının güney-güneydoğu kesimindeki 1-1,5 m²`lik kısmına 200-250 ml zehirli yem karışımı püskürtülür.
2- İlaçlamalarda düşük basınçlı Adi Sırt Pülverizatörleri kullanılmalı ve ilaçlı mahsulün iri damlacıklar halinde atılmasına dikkat edilmelidir. 
3- İlaçlamalara 10 gün aralarla zeytinler pembeleşinceye kadar devam edilir.
4 0 0     L i t r e     S u y a =   3000 ml (Alpgor 40 EC)      +   16000 ml (Ziray)
1 0 0     L i t r e     S u y a =     750 ml (Alpgor 40 EC)      +     4000 ml (Ziray)
   2 0     L i t r e     S u y a =    150  ml (Alpgor 40 EC)      +       800 ml (Ziray)
   1 0     L i t r e     S u y a =      75  ml (Alpgor 40 EC)      +       400 ml (Ziray)


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı