Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Tarım ve Hayvancılık Fuarı Kepsutta açıldı

Tarım ve Hayvancılık Fuarı Kepsutta açıldı

Balıkesir 4. Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle Kepsutta açıldı.

Balıkesir 4. Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle Kepsut`ta açıldı. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 35 milyon 350 bin TL`lik tarımsal desteklemenin çiftçilerin Ziraat Bankası hesaplarına yattığı müjdesini verdi.
Kepsut ilçesinde kurulan fuar alanında bu yıl 4. kez düzenlenen Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarın da, açılan 150 stantta, 550 firmanın katıldığı ve 200 bin ziyaretçinin hedeflendiği kaydedildi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, yaptığı açıklamada "Daha önceki fuarları da ziyaret ettik. Bu kadar muntazam ve düzenli değildi. Kepsut, Balıkesir`e 18 kilometre mesafede kesinlikle uzaklık diye bir şey yok. Balıkesir`de 550 bin büyükbaş hayvan, 1 milyon küçükbaş hayvanımız var. Tarım olarak da her türlü sebzenin, meyvenin, tahılın ve zeytinin üretildiği bir il. Balıkesir`de süt üretimi 1 milyon tona yakın. Bu tarımsal desteklerle ilgili müjde vermek istiyorum. Mazot, gübre ve toprakla ilgili destekler 24 milyon 71 bin 72 lira bugün çiftçilerimizin Ziraat Bankası hesaplarına geçmiştir" dedi.
Yem bitkileri desteği olarak 11 milyon 293 bin 343 liranın da çiftçilerin Ziraat Bankası hesaplarına yattığını dile getiren Uğur, "Toplam 35 milyon 350 bin lira. 2011 yılında Balıkesir`imizdeki destek 188 milyon liradır. Bu çok ciddi bir rakamdır" dedi.
Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı fuara özel ilgi gösteriyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`ndan gelen, genel müdürler Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı`na katıldı. Bitkisel Üretim Genel Müdürü Talat Şentürk, sertifikalı tohum kullanılmasında önemli artış olduğunu kaydederek, "Tarımda yapısal değişiklikler oldu. Tarımsal Gayri Safi Milli Hasıla son 10 yılda 62 milyon dolara çıktı. Faiz indirimli kredi uygulaması başlatıldı. Tarımsal kredi kullanan sayısı 42 kat arttı. Sertifikalı tohum kullanılmasında önemli artışlar sağlandı" dedi.
Hayvansal Üretim Genel Müdürü İbrahim Özcan ise Balıkesir`in tarım ve hayvancılıkta önemli bir il olduğunu belirterek "Tarımsal üretimlerimizi tanıtmaya ve rekabete gücümüz yetmiyorsa yaptığımız işlemin bir anlamı kalmaz. Balıkesir`deki tarım fuarı bu yüzden önemlidir. 70 bin ton bal üretimimiz 94 bin tona çıkmışsa bu insanımız beslemeye ve ihracata yöneliktir. Balıkesir`in üretiminden memnunuz ve üretimi arttırmayı hedefliyoruz" dedi. 
Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, polemiklere neden olan fuar alanına Balıkesir`in sahip çıkması gerektiğini söyledi. Başkan Cankul, "Tarım fuarları önemlidir. 1 milyon 160 bin nüfusun 400 bini çiftçilikle uğraşıyor. Fuar alanları hiçbir şehirde, şehrin göbeğinde değildir. Kepsut`ta fuar düzenlemenin gururunu birlikte paylaşmalıyız" dedi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli