Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Tarımsal Kredi Kooperatifi´ni soyan hırsızlar yakalandı

Tarımsal Kredi Kooperatifi´ni soyan hırsızlar yakalandı

Altınova Tarımsal Kredi Kooperatifi Hizmet binası´ndan, içinde para dolu çelik kasa ile vs. malzeme çalan hırsızlar mobesa kamera görüntülerinin incelenmesinin ardından yakalandılar.

Altınova Tarımsal Kredi Kooperatifi Hizmet binası´ndan, içinde para dolu çelik kasa ile vs. malzeme çalan hırsızlar mobesa kamera görüntülerinin incelenmesinin ardından yakalandılar.
Edinilen bilgiye göre; Balıkesir-Ayvalık-Altınova Jandarma Karakol Komutanlığı´na 3 Ocak 2020 tarihinde, Altınova Tarımsal Kredi Kooperatifi´nin muhasebe kısmına ait pencere camı kırılmak suretiyle içeriye girilerek 1 adet çelik kasa, içerisindeki kıymetli malzemeler ve 35.000 TL para, 1 adet dizüstü bilgisayar ve 1 adet LCD televizyonun çalındığı şikayetinde bulunuldu. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı´nca İstihbarat Şube Müdürlüğü, JASAT, OYİ ve Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı´ndan kurulan özel ekip tarafından, olay yerinde ve olay yeri çevresinde yapılan kriminal inceleme, istihbari çalışmalar, olay yeri çevresinde bulunan 19 kamera kaydı incelenmesi ve olay yeri çevresinde ikamet edenler ile yapılan görüşme sonucu 19 ? ? plakalı minibüsle H.K., S.K. ve İ.K. isimli şahısların hurda çelik kasa satmaya çalıştıkları tespit edildi. Adli makamlardan alınan arama kararı ile S.K., İ.K., M.K. ve H.K. isimli şahıslar Altınova Mahallesi Topçukuru Küme Evlerindeki ikametlerinde yakalanırken ev ve eklentilerinde arama yapıldı. Şüpheliler ile yapılan görüşmeler sonucunda, olay günü çaldıkları çelik kasanın içindeki nakit parayı paylaştıkları, para kasasını ise Altınova Mahallesi Çayiçi Bağlık mevkiinde sazlık içerisine attıkları, daha sonra hırsızlık olayında kullandıkları minibüsle sazlık alana giderek kasayı alıp hurdacıya satmak için götürdükleri fakat satamayarak Altınova mahallesi Çayiçi-Bağlık mevkiinde gölete atarak üzerini taşlar ile kapattıkları itirafında bulundu. Ayvalık, Madra Çayına attıkları para kasası dalış ekibi ve iş makinesi yardımı ile göletten çıkarılırken, Altınova mahallesi Çayiçi Bağlık mevkiinde sazlık içerisinde bulunan 1 adet çelik kasa, 16 adet çek, 156 adet kıymetli evrak Tarımsal Kredi Kooperatifi yetkililerine teslim edildi. Adli makamların talimatıyla meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili olarak yakalanan 5 şüpheliden S.K., İ.K., M.K. ve H.K. isimli 4´ü gözaltına alınarak haklarında yasal işlem başlatıldı. Hakkında "Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme", 3 farklı "Adet Gereği Açıkta Bırakılmış Eşya Hakkında Hırsızlık", 3 farklı "Bir Yerde Bırakılmakla Birlikte Kilitlenmek Suretiyle Hırsızlık" ve "Muhafaza Altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık" suçlarından yakalama emri bulunan A.C. isimli şüpheli tutuklanarak Burhaniye Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu´na teslim edildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı