Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Tarımsal destekleme rakamları açıklandı

Tarımsal destekleme rakamları açıklandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 yılı Tarımsal Destekleme duyurusunu yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 yılı Tarımsal Destekleme duyurusunu yaptı.
Bakanlık duyurusunun Resmi Gazetede yayınlandığını açıklayan Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Faruk Kula, mazot, gübre, toprak analizi desteği dışında da bakanlığın destekler sunduğunu belirtti.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Kula Özellikle kanola, aspir ve soya fasulyesi üretimi yapan üreticilerimize fark ödemesi desteği yanı sıra ilave olarakta üretim yapılan dekar başına 10 TL alacak olmaları, bu ürünlerin üretiminin ne kadar önemli olduğunu bize göstermektedir. Kanola üretiminde 1 kiloya 40 kuruş, aspire 1 kiloya 45 kuruş, soya fasulyesi içinde 1 kiloya 50 kuruş destek verilmektedir. Bu primlere ilaveten dekar başına 10 TL destek verilmiş olması büyük bir avantajdır” dedi.
Balıkesir'in toprak yapısının birçok ürünü yetiştirmeye elverişli olduğunu kaydeden Kula açıklamasını şöyle sürdürdü: İlimizin coğrafi yapısı incelendiğinde ilimiz topraklarında, yağlı bitkilerden aspir ve kanola ekimine elverişli alanlar bulunmaktadır. Bu topraklarımızın, devletin de vereceği destekle aspir ve kanola üretiminde kullanması üreticilerimiz için büyük menfaat sağlayacaktır. Bu yağlı tohumların en önemli özellikleri, arpa buğday gibi hububat üretiminde kullanılan makine ve ekipmanların bu bitkilerde de rahatlıkla kullanılabilir olmasıdır. Sanayisi ve ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan ve ülkemizin tarım ve hayvancılık üssü olan ilimizin için büyük fırsat teşkil eden bu yatırımlara katılımın üst seviyede olması ortak dileğimizdir. İlimizin bulunduğu konum ve coğrafi alanının bu ürünlere olan avantajını üreticilerimizin en iyi şekilde değerlendirmesini temenni eder, rekoltelerinin bol olmasını dilerim.”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı