Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Taş baskı zeytinyağı ünitesini kamyona monte etti

Taş baskı zeytinyağı ünitesini kamyona monte etti

Kamyonuna mobil taş baskı ünitesi monte eden çiftçi, Türkiye'nin her yerinde taş baskı sistemiyle zeytinyağı üretecek.

Kamyonuna mobil taş baskı ünitesi monte eden çiftçi, Türkiye'nin her yerinde taş baskı sistemiyle zeytinyağı üretecek. 
Ayvalık ilçesi Mutluköy'de zeytin ve zeytinyağı üretimi yapan Erdinç Tügen isimli çiftçi, bir kamyonun üzerine kurduğu mobil taş baskı ünitesi ile tarlada topladığı zeytin ürününü tarlada zeytinyağına dönüştürüyor. 
Tügen, ayrıca önümüzdeki günlerde zeytinyağının tanıtımı amacıyla, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa gibi illerde mobil taş baskı ile zeytinyağı üretmeye başlayacak. 
Uzun yıllardır zeytin ve zeytinyağı üreticiliği yapan ve bölgede ender bulunan taş baskı tesislerine sahip olan Erdinç Tügen, çalışmalarını bir üst seviyeye çıkartmak için mobil taş baskı ünitesi kurdu. 10 tekerlekli bir kamyon alan Tügen, daha sonra 100 yıllık bir taş baskı ünitesini bu aracın özel dizayn edilmiş kasasına montajladı. Karayolları ve TSE belgeleri de alınan mobil taş baskı ünitesi, tarlada toplanan zeytinlerin saatler değil de dakikalar içinde zeytinyağına dönüşmesi için planlandı. 
Hedefinin Türkiye'nin her yerinde zeytinyağı üretmek olduğunu ifade eden Tügen, “Şu anda bu yürüyen mobil zeytinyağı istasyonumuz ile Edirne'den Kars'a bütün illerine, ilçelerine gidip zeytinyağı üretebilme konumuna sahibiz. Şu an hazırlığımızı yaptık. Zeytinlerimizi ağaçlarımızdan topladık kasalarımıza koyduk. İlk turumuz için buradan İstanbul'a gitmeyi planlıyoruz. İstanbul'un belirli ilçelerinde zeytinyağı sıkımlarımızı yapacağız. Oradan Ankara'ya geçeceğiz. Ankara'da Allah nasip ederse Cumhurbaşkanımızın izniyle meclisimizin önünde de körfezimizin nadide ağaçlarının meyvesinin yağını orada da sıkmak istiyoruz. Daha sonra Eskişehir, Bursa ve Balıkesir'de zeytinlerimizi yarım saat içerisinde doğal ve geleneksel usul ile zeytinyağına çevirerek güzel bir tanıtım yapmak istiyoruz.” dedi.
Haber Merkezi



Reha
3.12.2021 11:50:16
Tebrikler bu girişimciye...

  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli