Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Taşdemir yıllar önce söylemişti

Taşdemir yıllar önce söylemişti

?Büyükşehir Kanunu, Yezit Kanunu´dur?

2009-2014 yılları arasından Aksakal Beldesinde Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Üstün Taşdemir, Hamit Kaplan Caddesi üzerinde bulunan ofisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Büyükşehir yasası ve beldelerin kapatılmasının sorulması üzerine Taşdemir, yasaya yönelik geçmişte yaptığı eleştirilerin bir bir gerçekleştiğini aktardı.
Taşdemir, ?Balıkesir bir uçtan bir uca 320 kilometre, bu coğrafyaya büyükşehir uygulanamaz. Biz İstanbul´un coğrafi olarak 2.8 katıyız. Büyükşehir bir ?Yezit kanunu´ demiştim. Bunu hep birlikte yaşayarak gördük. Görevdeyken büyükşehir kanununun ortaya çıkaracağı sorunlara dikkat çekmek amacıyla sembolik anlamda, ?Çanakkale´ye bağlanalım´ demiştim. Büyükşehir olduktan sonra artık Bandırma il olacak ilçeler arasında da yer alamayacak. Büyükşehir kanunu ilçelerin il olmasına kapalı. Çanakkale büyükşehir olmadığı için oraya bağlansaydık il olma ümidimiz devam ederdi. Küçük bir şehrin büyük ilçesi olurduk. ?dedi.
Büyükşehir yasasından kaynaklı aksaklıkların önümüzdeki dönemlerde devam edeceğine dikkat çeken Taşdemir, şunları söyledi:
?Büyükşehir kanunu dün de yezit kanunu, bugün de yarın da öyle olacak. Ancak ilçe belediyeleri buna hiç itiraz etmedi. İlçe belediyeleri, köylerden ve beldelerden arazi, mal ve gelir gelecek diye sustu. Kendi yetkilerinin yaklaşık yüzde 95 oranında kısıtlandığının bile farkına varmadılar. Bandırma´da yaşanan sorunların tamamı bu duruma bağlı.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı