Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TATİLCİLERİN TERCİHİ BANDIRMA İSKELESİ

TATİLCİLERİN TERCİHİ BANDIRMA İSKELESİ

Bandırma İskelesi Osmangazi Köprüsü´nün tahtını salladı

Bandırma İskelesi Osmangazi Köprüsü´nün tahtını salladı

Osmangazi Köprüsü´nün hizmete geçmesiyle Bandırma-İstanbul İDO seferlerinin olumsuz etkileneceği iddiaları Ramazan Bayramı tatilinde görüldüğü gibi gerçekleşmedi.

Osmangazi Köprüsü´ne rağmen yola araçlarıyla çıkan sürücülerin tercihi Osmangazi Köprüsü yerine İstanbul-Bandırma deniz hattında araç ve yolcu taşıyan İDO feribotları oldu.

Gerek bayram, gerekse yaz tatili nedeniyle özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz tatil yörelerine İstanbul´dan gidecek olanlar ile dönüşe geçecek olanların yoğun talebi nedeniyle İDO ek feribot seferleri düzenledi. 10 gün süren bayram tatili nedeniyle Bandırma-İstanbul-Bandırma (Yenikapı) arasında karşılıklı günde ortalama iki bin otomobil ile 12 bin yolcu taşındı. Özellikle bayramın son günü olan Cumartesi günü karşılıklı 18, Pazar günü ise 25 sefer düzenlendi. Özellikle Ege bölgesinin tatil yörelerinden 300 ile 500 kilometre uzaktan gelen otomobil ve motosiklet sürücüleri Osmangazi Köprüsü yerine Bandırma´yı tercih etmeleri nedeniyle Susurluk´tan sonra yoğun araç trafiğine karışmadıklarını ve kendilerini İstanbul´a gelmiş gibi hissettiklerini ve İstanbul´a gidinceye kadar da feribot içinde 2.5 saat dinlenme imkanı bulduklarını dile getirdi.

Diğer yandan tatilci akınından Bandırma esnafı istifade ederken, lokantalar ve özellikle peynir, yoğurt gibi yöresel gıda maddeleri satan işyerlerinde yoğun satışların gerçekleştiği gözlendi.

Haber: Erdem Özcan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli