Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Tatlısu Mahallesi, çay bahçelerini istiyor

Tatlısu Mahallesi, çay bahçelerini istiyor

Erdek´e bağlı turistik Tatlısu Mahallesi´ndeki çay bahçelerinin çalıştırılmaması eleştirilere yol açıyor.

Erdek´e bağlı turistik Tatlısu Mahallesi´ndeki çay bahçelerinin çalıştırılmaması eleştirilere yol açıyor.
Mahalle Muhtarı Cemalettin Güder, yıllardır bölgeye hizmet verip büyük ilgi gören çay bahçelerinin, 2020 yılının Ocak ayında Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü´ne tahsis edildiğini belirterek, şu bilgiyi verdi:
?İl Müdürlüğü, buradaki çay bahçelerini ihale edecek. Ancak binalar kaçak olduğu için yıkılması ve yeniden yapıldıktan sonra ihaleye çıkması gerektiği belirtiliyor. Bu durumda da, Erdek Belediyesi´nin, yasa ve yönetmeliklere aykırı yeni bir yapılanmaya ruhsat veremeyeceği öne sürülüyor. Ancak bu sorunun mutlaka çözülmesi gerekiyor. Eski yıllarda, muhtarlık konumundayken, bu çay bahçelerini, ?Tatlısu Güzelleştirme Derneği´ adına biz işletiyorduk ve köyümüze gelir sağlanıyordu.?
Tatlısu´nun kış nüfusunun 800-900 arasında bulunurken, yazın ise nüfusun 20-25 binleri, hafta sonlarında ise 30 binleri bulduğunu belirten Muhtar Cemalettin Güder, ?Mahallemizdeki zeytincilik hemen hemen bitti. Balıkçılığımız ise değer kaybetti. Tek gelir kaynağımız olarak turizm kaldı ancak o da sıkıntılı. 

Devletin imkanları olmadan mahallemizdeki turizmin canlılık kazanması zor? dedi.
Güder, mahallelerindeki çay bahçelerinin durumu ile ilgili olarak, Erdek İlçe Tarım ve Ormancılık Müdiresi Dilek Işıktaş´ın, 6 Temmuz 2021 Salı bugün, Erdek Belediyesi İmar ve Şehircilik İşleri Müdiresi Aylin Kurt ile bir görüşme yapacağını sözlerine ekledi. Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı